Movie Tank

Árvaház

2011. szeptember 07. - Sparrow

Sziasztok!

Ma egy spanyol horrorról, vagy inkább misztikus filmről lesz szó, Guillermo del Toro produkciójáról, az Árvaházról. A filmet Juan Antonio Bayona rendezte, akinek ez volt az első egész estés filmje, és ez sajnos meg is látszik a produkción, amiből sokkal többet is ki lehetett volna hozni.

Laura ( Belén Rueda ) felnőttkorában férjével, és fogadott kisfiukkal visszatér abba az árvaházba, ahol felnőtt. A házat fogyatékos gyerekek gondozására szeretnék használni. Laura kisfia, Simón ( Roger Príncep ) azonban gyakran beszélget és játszik képzeletbeli barátaival. Ezt a szülők gyerekkori hülyeségnek könyvelik el, egészen addig, amíg az egyik képzelt játszótárs el nem rabolja Simónt, majd meg nem jelenik Laurának.

A film alapötlete nagyon jó, ebből építkezve igazán jó filmet lehetett volna csinálni. Csakhogy az Árvaház nem jó film, inkább egy nagyon erős közepes, esetleg egy gyenge 4 - es. A film nem igazán éri el a kívánt hatást. Ez alól kivétel a végkifejlet, ami valami zseniálisra sikeredett, és nagyon sokat dob az összképen. Egyszerre boldog és szörnyen nyomasztó. Nagyon fura hangulat árad a fináléból, amit a zárójelenet nagyon jól egészít ki, sejtelmes, rejtélyes titokba burkolva a lényeget.

A színészi játékok nagyjából jók, Belén Rueda különösen szépen helyt áll. Néha kicsit furcsa, de összességében sikerül azonosulnia a múltjába nehezen visszatérő nő karakterével. Roger Príncep elég irritáló, de hál' Istennek nem szerepel sokat.

A félelemfaktor elég szegényes. Időnként lehet félni, a fináléban nagyon jó ötletekkel szembesülhetünk, ezeket sikerül is kihasználni. Összességében viszont sajnos nem egy Az átok - szint. A maszkosok elég jól megcsinálták a torz arcú kisfiút, aki a film egyik központi karaktere. Ritkán látjuk az arcát, ugyanis többnyire maszk van rajta, de mikor az lekerül, elég hátborzongató a látvány.

Egyszer azért érdemes megnézni az Árvaházat, mert egész jó próbálkozás, de a rendezőnek van még hová fejlődnie.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr863209652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2011.09.07. 19:26:01

A kisfiú engem is baromira idegesített. A filmről nagyjából megegyezik a véleményünk. De jó kis írás lett!
süti beállítások módosítása