Movie Tank

Thriller - hétvége: 8MM

2011. augusztus 21. - Sparrow

Sziasztok!

Joel Schumacher rendező kiemelt helyet foglal el a thriller készítők sorában, így természetes volt, hogy ez a tematikus hétvége nem nélkülözheti A 23 - mas szám rendezőjét. Schumacher repertoárjából a 8MM című filmet választottam.

Tom Welles ( Nicolas Cage ) magánnyomozóként dolgozik, és igen jó neve van a szakmában. Mikor egy milliárdos meghal, a széfjében egy filmszalagot találnak, amin az úgynevezett gyilokpornó műfaj egy képviselője látható. A filmen különös kegyetlenséggel megölnek egy fiatal lányt. A milliárdos özvegye Tomot béreli fel, hogy derítse ki, hogy a film színlelt e vagy valóban megölték e a lányt. A magánnyomozó messzire eljut a felnőtt - könyvesboltban dolgozó zenész, Max ( Joaquin Phoenix ) segítségével. Kiderül, hogy a lány valóban meghalt. A szálak egy Dino Velvet ( Peter Stormare ) nevű pornófilmrendezőhöz vezetnek, és a helyzet kezd elmérgesedni. Tom azonban nem hajlandó meghátrálni, mindenáron megakarja büntetni a gyilkosokat.

A 8MM egy teljesen korrekt, élvezhető, színvonalas thriller. Joel Schumacher maximális magabiztossággal tartja a gyeplőt, ügyesen filmre varázsolva Andrew Kevin Walker igen érdekes forgatókönyvét. Kapunk egy teljesen helytálló fordulatot, és egy egyáltalán nem szokványos, eredeti finálét. Utóbbi a film legnagyobb pozitívuma. A játékidő első felében a cselekmény inkább a nyomozásra fekteti a hangsúlyt, majd a második egy órában megjelenik egy igazán egyedi thriller egy adag bosszúsztorival fűszerezve.

A színészgárda tagjai mind maximálisan helyt állnak. A világot egyikük sem fogja megváltani a 8MM - ben nyújtott alakításával, de komoly gond senkivel sincs. Peter Stormare az egyik mellékszerepben remekel. Phoenix és Cage az átlagnál csupán kicsit jobb alakítását az egyedi, tökéletesen megírt karakterek kifogástalanul egészítik ki. Különös figyelmet érdemel az az igazán különleges karakterfejlődés vagy inkább romlás, amin Tom keresztül megy a film végére. Ahogy Max is mondja, az Ördög a saját képére formálja a magánnyomozót.

A zenei aláfestés tökéletesen megadja az alaphangulatot.

A 8MM nagyon jó thriller, csak ajánlani tudom.

Köszönöm, hogy elolvastátok! Ennyi lett volna a Thriller - hétvége. A lusta olvasók és a saját idegrendszerem megóvása végett ezúttal, ahogy a jövőben soha, nem lesz véleményszavazás.

Sziasztok!

     

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr33168863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása