Movie Tank

Thriller - hétvége: Vadidegen

2011. augusztus 20. - Sparrow

Sziasztok!

James Foley 2007 - es thrillerével folytatódik a tematikus hétvége.

Főhősnőnk Ro ( Halle Berry ), aki újságíróként dolgozik, és különösen szeret befolyásos emberek titkaira fényt deríteni, így tönkretéve azok életét. Mikor gyerekkori barátját ( Nicki Aycox ) meggyilkolják, Ro a leggyanúsabb ember után kezd nyomozni. Aki nem más, mint a híres gyógyszergyártó cég feje, Harrison Hill ( Bruce Willis ). Ahogy Ro egyre mélyebbre ássa magát a nyomozásban, és megismerkedik az internetes chateléssel, úgy válik az egész ügy egyre ijesztőbbé. Ugyanis, ha interneten beszélgetsz valakivel írásban, soha nem lehetsz biztos benne, hogy ki ül a másik számítógép előtt. Nem tudhatod, hogy egy jó barát ad e tanácsot, vagy egy ellenség készít elő halálos csapdát. Végül Ro esetében az utóbbi bizonyosodik be, és a lány egy hátborzongató kelepcében találja magát.

A Vadidegen talán a legunalmasabb thriller, amit valaha láttam. Fájdalmasan lassan telnek a percek az igencsak gyengén megírt cselekmény még gyengébb kivitelezését nézve. Van valami, ami viszont megmenti a történetet és a filmet a végleges kudarctól. Ez pedig a fantasztikus csattanó, ami azért simán kihoz egy - két trágár kifejezést az emberből egy ilyen unalmas történetvezetés után. A filmvégi fordulat az egyik legjobb, amit eddig thrillerben láttam. Az egyetlen gond, hogy sokan valószínűleg meg sem nézik a fordulatig a filmet, annyira unalmas.

Halle Berry eszméletlenül irritáló, a bicska kinyílik tőle az ember zsebében. Ez főleg a karakternek köszönhető, akivel egy kósza pillanatig sem tudunk szimpatizálni. Borzalmasan van megírva, a legpocsékabb főhős, akivel valaha találkoztam. De még nincs minden veszve, ugyanis itt van nekünk valaki, akit úgy hívnak, hogy Bruce Willis. Akinek a karaktere ugyan teljesen fölösleges, de a színész szokásához híven megint parádézik, ezzel emlékezetessé téve ebben a filmben látott szerepét.

Néha ugyan sikerül feszültséggel megtölteniük az atmoszférát az alkotóknak, de összességében a hangulat elég laposra sikeredett, ezzel is fokozva az unalmas összhatást.

A Vadidegen nem jó film, nagyon unalmas. A megnézését viszont mindenképpen ajánlom a lehengerlő csattanó és Bruce Willis miatt.

Köszönöm, hogy elolvastátok! A Thriller - hétvége még ma folytatódik!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr13166696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.08.22. 10:00:57

Willi és Berry, mégis rettentően unalmas thriller lett belőle.
süti beállítások módosítása