Movie Tank

Hidalgo - A tűz óceánja

2011. augusztus 16. - Sparrow

Sziasztok!

Ma a Hidalgo - A tűz óceánja című kalandfilmről lesz szó, melyet Joe Johnston rendezett, aki legutóbb a semmilyen hatást keltő Amerika Kapitány mozifilmet erőltette ki magából.

A történet 1890 - ben játszódik, a Vadnyugat korszakában. Frank Hopkins ( Viggo Mortensen ) a világ leggyorsabb lovasaként él a köztudatban. Lovával, Hidalgoval sorban nyerik a versenyeket. Ezt megelégelik az arab világban, és meghívják Hopkinsékat A tűz óceánjának nevezett versenyre, mely átszeli a sivatagot, és 3000 mérföldet ölel fel. Hopkins először elutasító, de barátai biztatására mégis elutazik a versenyre. A megmérettetés kezdetét veszi. Ezer esztendő, azaz a verseny kezdete óta Hopkins az egyetlen külföldi versenyző, ezért az arab lovasok megvetéssel figyelik, és lenézik őt. Ám mégis félnek tőle és Hidalgotól, ugyanis nem egyszer megpróbálják őket rávenni a verseny feladására vagy megölni. Hopkinsék néha mélypontra kerülnek ugyan, de őszinte, mélyreható barátságuk végül minden eléjük gördülő akadályt legyőz, és diadalünnep közepette lehajrázzák a két nagy favoritot, és megnyerik a versenyt.

Igazán jó kalandfilm, piszok jól megírt cselekménnyel. A történet változatos, érdekes és izgalmas. Az egyetlen baj vele, hogy kicsit vérszegény. Hopkins és Hidalgo barátságára épül a történet, aminek a tálalása többnyire eléri a kívánt hatást, de azért kevésnek éreztem. Nem igazán tudjuk átérezni kettejük kapcsolatát, ezt a hibát még néhány, a barátságukat mélyrehatóan bemutató jelenettel, ki lehetett volna javítani. Ennek ellenére a Hidalgo egy jó kalandfilm, amit többször is szívesen megnéz az ember, de lehetett volna sokkal több is belőle. Ha esetleg egy tehetségesebb rendezőt kap a produkció, még igazi klasszikussá is válhatott volna.

Színészi játékok terén Viggo Mortensen viszi a prímet egyértelműen. Fantasztikus színész. Annyira mélyen beleéli magát az adott szerepbe, jelen esetben Hopkins karakterének megformálásába, hogy a néző tátott szájjal nézi Mortensen minden mozdulatát, minden arcrezdülését. Mintha csak a hibát keresnénk a játékában, hogy aztán kellemesen csalódva hátradőljünk, és nyugtázzuk: Viggo Mortensen játékában egyszerűen nincs hiba. Sem ebben a filmben, sem pedig más produkcióban. A filmben egy mellékszerep erejéig feltűnik Louise Lombard. A karakter és a színésznő együtt alkot egy olyan szinten irritáló nőszemélyt, akit legszívesebben felpofoznánk. A film legnagyobb negatívuma ez a nő, illetve ez a karakter. Omar Sharif is a kamerák kereszttüzébe került a forgatás alatt, de ő fantasztikus, nagyon hiteles alakítást nyújt. A karaktere is jól el van találva.

A fantasztikus fényképezés, és a kegyetlenségében lélegzetelállítóan gyönyörű környezet egy pillanatra sem engedik, hogy levegyük a szemünket a képernyőről.

A Hidalgo - A tűz óceánja jó kalandfilm, aminek a megnézése főleg Viggo Mortensen miatt ajánlott. De őmiatta aztán nagyon!

Köszönöm, hogy elolvastátok! 

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr473158681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása