Movie Tank

Akció - hétvége: Inferno

2011. július 03. - Sparrow

Sziasztok!

Az Akció - hétvége lezárásaként egy 1999 - es filmet hoztam nektek, az Infernot.

Eddie Lomax ( Jean-Claude Van Damme ) a sivatagon motorozik keresztül, hogy meglátogassa régi barátját, Hatlábujjú Johnnyt ( Danny Trejo ). Ugyanis Eddie öngyilkos akar lenni, de ehhez szüksége van barátja beleegyezésére. Csakhogy, mielőtt kívánt úticélját elérné, a környékbeli kisváros egyik bandája, a Hogan fivérek megtámadják, félholtra verik, és elviszik a motorját, melyet Johnnynak hozott ajándékba. Mivel az Eddie megölésével megbízott Hogan nem végzi el megfelelően a dolgát, Eddie, felépülését követően elindul a városba, hogy visszaszerezze a motort. Itt barátkozik össze Jubal Earlyvel ( Pat Morita ) és Eli Hamiltonnal ( Bill Erwin ), akik később fontos segítői lesznek. Továbbá megismerkedik a fiatal pincérnővel, Rhondaval ( Gabrielle Fitzpatrick ).

Az Inferno meglepő módon kellemes csalódás volt számomra. A jól megírt történetet egy igazán hangulatos környezetbe, a sivatag közepébe helyezték, ezzel kicsit " westernesítve " a produkciót. Tulajdonképpen egy bosszúsztorival van dolgunk, ám a bosszú okozta elégedettséget itt nem lehet érezni a film végén. Ez a legnagyobb negatívum.

Jean-Claude Van Damme meglepően jól alakít, igaz az első jelenetek megijesztettek, ugyanis azokban gyengén játssza a szerepét. Ezeket a jeleneteket vagy a forgatás legelején vagy a legvégén vehették fel, mert itt Van Damme - nak még/már nem igazán sikerül azonosulnia karakterével. Aki amúgy nagyon jól megvan írva. Nála már csak Johnny karaktere a jobb. Mindkét figura igazán rejtélyes. A múltjukról csak annyit tudunk meg, hogy egykor együtt szolgáltak a seregben. Danny Trejo meglepően jól alakít, még szimpatizálni is tudtam vele. Még akkor is, ha ezt szégyellem.:D Ki kell még emelni Elit és Jubalt, akik a legszimpatikusabb szereplők a filmben. Pat Morita és Bill Erwin tökéletesen keltik életre a karaktereket. Gabrielle Fitzpatrick is jól játszik, ráadásul szép is.

Meg kell még dicsérni az operatőri munkát és a fényképezést is. És még egyszer leírom: A környezetválasztás fantasztikus. Ezek mellett a film zenéje is nagyon jó.

Az Inferno számomra kellemes csalódást okozott, szerintem még újra fogom nézni. Ajánlom mindenkinek!

Ez lett volna az Akció - hétvége. Hamarosan jön a szokásos szavazás, és nemsokára arról is dönthettek, hogy milyen műfajok jegyében teljen a következő három tematikus hétvége.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr533034650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rozmár Úr · http://rozmarkodjunk.blog.hu/ 2011.07.04. 10:55:33

Ezt a filmet először úgy forgatták,hogy Édesapám volt a főszereplő, de annyira hitelesen játszotta a karakterét,hogy a forgatás alatt, az összes motort elrabolta,és megverte a motortulajdonosokat. Emiatt hihetetlenül gyorsan kellett szerezni egy új színészt, és csak Van Damme volt elérhető, aki annyira nem tudott azonosulni a karakterével,és annyira meg volt illetődve,hogy az első jelenetekben azt se tudta,hogy hol van, sőt ahogy a poszteren is látszik, még a pisztolyt sem tudta normálisan kezelni.

Viszont Édesapám nyitott egy motorkereskedést.
süti beállítások módosítása