Movie Tank

Akció - hétvége: War

2011. július 02. - Sparrow

Sziasztok!

Az Akció - hétvége a 2007 - es War című filmmel folytatódik, melyet Philip G. Atwell rendezett, akinek főleg zenés dokumentumfilmek fűződnek a nevéhez.

Jack Crawford különleges ügynök ( Jason Statham ) és társa Tom Lone ( Terry Chen ) egy legendás bérgyilkosra, Rogue - ra ( Jet Li ) vadászik. Egy akció során Tom a folyóba lövi a célszemélyt, és mindenki azt hiszi, hogy életét vesztette. Ám Rogue hamarosan újra felbukkan és kivégzi az egész Lone családot, majd felszívódik. Jack ezután minden idejét Rogue felkutatásának szenteli, aki azonban csak három év múlva bukkan fel újra. Kezdetét veszi az üldözés, de ehhez Jacknek fejest kell ugrania a jakuza vezér, Shiro ( Ryo Ishibashi ) és a triádok háborújába.

A film története tipikus bosszúálló sztori, de remekül kivitelezve. Nem egy A megtorló, de sokkal jobb, mint A sötétség határán. A jól megkoreografált akciójelenetek adják a produkció gerincét. Akár karddal, akár pisztollyal, akár kézzel - lábbal küzdenek a szereplők, a harcok mindig látványosak. És a filmvégi dupla csattanó pedig akkorát üt, hogy olyat még nem pipáltam. Nagyon durva.

Jason Statham és Jet Li fantasztikusan helyt állnak. A két karakter közül Rogue sokkal jobban megvan írva, mint vetélytársa. Ő a hidegvérű gyilkos, aki egy pillanatra sem mosolyodik el. Crawford a tipikus minden áron elkapom a gonoszt karakter. Ryo Ishibashi is megfelelően helyt áll. Aki viszont borzalmas, az a Shiro lányát alakító Devon Aoki, igaz egy jelenet erejéig összeszedte magát. Amúgy nagyon nem áll jól neki a keménykedés, és ráadásul elég ronda teremtés.

A filmben helyet kapott egy autósüldözés, amiben a vágás elég kapkodó, de a jelenet végén kapunk egy nagyon ütős lassítást, ami kárpótol minket a fent említett problémáért. A film zenéje se rossz. A film eleji bordélyház - beli jelenetben nagyon jól működik együtt a zene és a lassítás. Emellett érdekes és ötletes képi megoldásokat is mutatnak nekünk az alkotók. Sok művér ugyan nem folyik el, de amikor igen, akkor nagyon jól kivitelezve, kivéve talán egy főbe lövést.

A War nagyon jó akciófilm, kizártnak tartom, hogy a műfaj rajongói csalódnának benne. Ennek ellenére a produkció nem kapott túl nagy hypeot. Legalábbis én nem figyeltem fel rá. Mindenesetre nézzétek meg, mert érdemes!

Köszönöm, hogy elolvastátok! Az Akció - hétvége hamarosan folytatódik!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr553032402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.09.24. 23:46:39

Hát, nekem ez nem annyira tetszett. Valahogy az egész nem keltette fel az érdeklődésemet. Elnézegettem de szerintem ez nem egy jó film. De azért elég jó. Egy gyengébb 7-est adnék neki egy 10-es skálán.
süti beállítások módosítása