Movie Tank

Megszólít az éjszaka

2011. június 29. - Sparrow

Sziasztok!

Íme, itt vagyok Mark Pellington 2002 - es, megtörtént eseményeken alapuló misztikus filmjével, mely a Megszólít az éjszaka címre hallgat.

John Klein ( Richard Gere ) a Washington Post egyik legjobb munkatársa, ráadásul végre sikerül megtalálniuk gyönyörű feleségével, Maryvel ( Debra Messing ) az ideális otthont egy tágas ház képében. Csakhogy a ház megvásárlása után autóbalesetet szenvednek, miután a volán mögött ülő Mary valami különös dolgot látott, amit később ő sem tud megmagyarázni, csak lerajzolni. A balesetet követő vizsgálatok során kiderül, hogy Marynek daganat van a hallójáratában. A nő hamarosan elveszíti a betegséggel vívott harcot, és csak a különös szárnyas lényről készített rajzait hagyja maga után. Ezután ugrunk két évet. Ekkor John már nagyjából túltette magát felesége elvesztésén. Egyik este elindul Richmondba, hogy interjút készítsen egy politikussal, de nemsokára az ország másik végében találja magát, egy Point Pleasant nevű kisvárosban. Ez azért különös, mert mindössze másfél órát vezetett normál sebességgel, mégis a 600 km - re lévő városkába jutott. Ez lehetetlen, de John hamarosan értesül róla, hogy Point Pleasantben számos hasonlóan elképzelhetetlen dolog történt a közelmúltban. Különös telefonhívások, furcsa szárnyas alakok - pont olyanok, mint amilyeneket John felesége is rajzolt -, vérző szemek, és ráadásul az egyik lakos, Gordon Smallwood ( Will Patton ) azt állítja, hogy Johnnal már azokon a napokon is találkozott, amikor a férfi nem is volt a városban.

Ahogy fönt írtam, a Megszólít az éjszaka megtörtént eseményeken alapszik, melyeknek valóban a Point Pleasant nevű városka volt a színtere. A forgatókönyv nagyon jó, a történet végig érdekes és igencsak rémisztő. Aki szeret félni egy kicsit egy ijesztő film után, annak ajánlom ezt a művet. Maradéktalanul eléri a fosatós hatást. Ezzel már rég találkoztam. Legutóbb a Tükrök című filmtől vártam volna egy kis pulzusszám emelkedést, de ott ez elmaradt. A film végén nem kapunk választ minden kérdésre, de ez szerintem direkt volt, hogy a nézőnek még legyen min gondolkodnia a produkció megnézése után. Meg persze nyilván a valóság alapot sem sikerült megfejteni a mai napig. Az egész történet a Molyember jelenségről szól, ami akkor jelenik meg egy adott helyen, ha ott valami rossz dolog fog történni.

Richard Gere jól helyt áll, bár semmi pluszt nem nyújt. Mindenesetre tudunk vele szimpatizálni, úgyhogy a feladatát teljesítette. A filmben szerepel Laura Linney, aki egy rendőrnőt játszik, aki John legfontosabb segítője a különös jelenségek utáni nyomozásban. A legjobb színészi alakítást Will Patton nyújtja. Elképesztően hitelesen alakítja Gordont, aki egyre több furcsa dolgot lát és hall, és egy idő után elkezd hinni a jelenségekben.

Nagyon érdekes képi megoldásokat láthatunk a filmben, amik hozzájárulnak a hátborzongató hangulathoz. A Tomandandy sejtelmes zenéje is hozzájárul a kívánt hatás eléréséhez.

A Megszólít az éjszaka című filmet ajánlom a misztikus műfaj rajongóinak, és azoknak, akik szeretik a félelmetes filmeket.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr623023966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása