Movie Tank

Angyalok városa

2011. május 25. - Sparrow

Sziasztok!

Ma egy 1998 - as romantikus drámáról lesz szó. Az Angyalok városát Brad Silberling építette fel.

http://i17.photobucket.com/albums/b56/aquira-angelic/Phim%20Le/CityOfAngels.jpgA film címe nem átvitt értelem, főszereplőnk, Seth ( Nicolas Cage ) ugyanis egy angyal. Hamar megtudjuk, hogy az angyalok rendszeresen megjelennek a haldokló embereknek, hogy átkísérjék őket a túlvilágra, majd napfelkeltekor és napnyugtakor összegyűlnek a tengerparton, hallgatni a Nap zenéjét. Seth azonban hamarosan elkezd kötődni egy halandó nőhöz, a sebész Maggiehez ( Meg Ryan ). Seth megjelenik neki, de persze kezdetben nem árulja el valódi kilétét. Egyre többet találkoznak, és Seth végül az öröklétet is feláldozza halandó szerelméért.

Nem véletlenül említettem meg a történetleírásban a napfelkeltés/napnyugtás jeleneteket, ugyanis nagyon jó ötletnek tartom, bár tény és való, hogy sokkal hangulatosabbra is meglehetett volna csinálni ezeket a képkockákat. Ez amúgy az egész filmre jellemző. Hasonló a helyzet, mint A rítusnál. Sokkal, de sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből a filmből is. A film által adott egyik nagyon jó lehetőséget nem használják ki, pedig hatalmas csattanót lehetett volna összehozni, ami tényleg maradandóvá tette volna a produkciót.

Karakterek terén Sethet tudnám kiemelni, aki nagyon érdekes figura. Figyelhetjük, ahogy fokozatosan egyre közelebb kerül az emberi léthez, ahogy egyre jobban megtetszik neki a mi világunk. Ha nagyon hasonlítani akarom egy másik karakterhez, akkor Joe Blacket mondanám, bár azért nem pont ugyanaz a helyzet, de engem Seth mégis a Brad Pitt által megformált karakterre emlékeztet. Nicholas Cage alakítása a helyén van, bár a karakter egy kicsit nagy falat neki. Meg Ryan karaktere elég sablonos, de a színésznő jól alakít. A kedvencem viszont a Dennis Franz által alakított Nathaniel Messinger, aki hajdanán angyal volt, de feláldozta az öröklétet a földi életért.

Az Angyalok városa egyértelműen az élet szeretetére, apró és kevésbé apró örömeire, és persze a szerelem erejére próbál rávilágítani, hozzá kell tennem, ez többnyire sikerül is.

Összességében ebben a filmben minden az erős közepes színvonalt képviseli, de egyszeri megnézését mindenképpen ajánlom.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr832931678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.05.25. 16:41:20

Ez az írásod nem tartozik a legjobbak közé. Sok a szóismétlés és nem tudom miért ,de valamiért egy kis hiányosság maradt az elolvasása után.
süti beállítások módosítása