Movie Tank

Két film Mr. Pitt főszereplésével

2011. május 05. - Sparrow

Sziasztok!

A blog indulásakor még nagyon rossz véleményen voltam Brad Pittről. A Hetedik - beli alakítását csodának tekintettem, ugyanis nekem ő sokáig a tipikus nyálas szépfiú volt, aki csak abból él, hogy a fiatal lányok odavannak érte. De aztán rájöttem, hogy tévedtem. Ugyanis ott követtem el a hibát, hogy a színész rossz filmjeivel és alakításaival kezdtem életműve megtekintését. Ezekből mindössze kettő van: Trója, Mr. és Mrs. Smith. A blog indulása óta eltelt már majdnem nyolc hónap, és Brad Pittet ma már a kedvenc színészeim között tartom számon, ugyanis már tudom, hogy rengeteg jó filmje és alakítása van. Ezek közül kettő lesz ma terítéken.

Az Ördög maga

Elsőként nézzük az 1997 - es Az Ördög maga című thrillert.

http://waynesmovies.files.wordpress.com/2009/01/the-devils-own.jpgFrankie McGuire ( Brad Pitt ) IRA terrorista, aki egy titkos akció keretein belül az Egyesült Államokba érkezik. Kapcsolata Tom O'Mearanál ( Harrison Ford ) helyezi el inkognitóban, aki ráadásul rendőr. Kezdetben minden jól megy, Frankie és az O'Meara család nagyon jól kijön egymással. A galiba akkor kezdődik, amikor Frankie üzletelni kezd a fegyverkereskedő Billy Burkeval ( Treat Williams ). Az IRA tervét egy váratlan dolog hátráltatni kezdi, és emiatt Frankie sem tudja időben kifizetni Burket. Ekkor a pénzéhes fegyverkereskedő elküldi az embereit az O'Meara házba, hogy kerítsék elő a pénzt. És innen már csak egy lépés, hogy Tom rájöjjön kicsoda valójában a velük élő srác.

A történet egésze elég sablonos, de tartalmaz annyi eredetiséget, hogy felkeltse a néző figyelmét. Érdekes és izgalmas a forgatókönyv. A karakterek közül természetesen Frankieé a legjobban megírt figura. Egy rendkívül hányattatott sorsú srác, aki az IRA - ba csatlakozva szembeszáll az ír vezetéssel egy jobb világ reményében. Tom O'Meara a becsületes igazságszolgáltatást testesíti meg az egyre jobban elszaporodó rendőri korrupcióban. Szerethető karakter, főleg, ahogy fönt is írtam, a becsületessége miatt. A színészi alakítások szinte tökéletesek. A legjobb természetesen Brad Pitt, aki megint okozott nekem egy kisebb fajta meglepetést. Még egy karakter, amit maradéktalanul eltud játszani. Harrison Ford és Treat Williams pedig rendesen helyt áll, bár egyikük karaktere sem olyan bonyolult, mint Frankie.

Ki kell még emelni a film zenéjét, ami főleg a főcím alatt nagyon jó. A befejezés tökéletes. Nagyon drámai és szívszorító.

Ha eljön Joe Black

Hatalmas élménnyel lettem gazdagabb az 1998 - as Ha eljön Joe Black című film megnézésével.

http://verabear.net/wp-content/uploads/2010/09/meet-joe-black-1998-dvdrip-xvid-devise.jpgWilliam Parish ( Anthony Hopkins ) gazdag üzletember, egy milliárdos cég alapítója és elnöke. Ám hatvanötödik születésnapjára kezd kicsúszni az irányítás a kezéből, mind a céget, mind saját életét tekintve. Többször rosszul lesz és úgy érzi, közeledik a halála. Ekkor toppan be az életébe egy fiatal srác, Joe Black ( Brad Pitt ), aki maga a Halál. Közli Williammel, hogy megfog halni, de alkut kötnek. Ugyanis kiderül, hogy a Halál szeretné megízlelni a földi életet, és idegenvezetőjéül az idős üzletembert választotta. Amíg Joe a mi világunkban tartózkodik, William életben marad, és elrendezheti az ügyeit. A Halál egyre emberibb figurává változik, ahogy fokozatosan megismeri az emberi életet. Hamarosan megismerkedik William lányával, Susannal ( Claire Forlani ), és különös kapcsolat indul kettejük között.

Mivel is kezdjem az elemzést. Ez a film nagyon közel jár ahhoz, amit a tökéletes jelzővel lehet jellemezni. Kezdjük a karakterekkel. Egyszerűen lehengerlő a karakterábrázolás. Ilyen jól kidolgozott karakterekkel nem mindennap találkozunk a filmekben. Természetesen a két főszereplő, William és Joe vannak a legrészletesebben megírva. Pedig, ha belegondoltok, a Halál karakterét nagyon nehéz lehet megírni, de a forgatókönyvíróknak ( Ron Osborn, Jeff Reno, Kevin Wade, Bo Goldman ) mégis sikerült. Ráadásul azon túl, hogy megírták a karaktert, még hozzácsaptak egy nem mindennapi karakterfejlődést is. William karaktere is nagyon egyedi. Egy tapasztalt, nyugodt ember, aki ( majdnem ) mindent a legnagyobb higgadtsággal kezel. Hát a színészi játékok... Egyszerűen fantasztikusak. Anthony Hopkins és Brad Pitt tökéletes páros, ezért a néző örülhet, hogy a játékidő nagy részében együtt szerepelnek a vásznon. Claire Forlani is jól alakít, és emellett még szép is.

A történet fantasztikus. Nagyon eredeti és minden részlete tökéletes. Nincsenek üres járatok, minden darabka a helyén van. A szövegkönyv is óriási. Mindenképpen ajánlom a film eredeti nyelven való megnézését, már cshttp://estb.msn.com/i/F2/75371FF82AD3DB129CAB5ABDA2934.jpgak azért is, ahogy Brad Pitt kimondja, hogy Yes. Márpedig elég sokszor mondja, sajátos hangsúlyban, és biztos vagyok benne, hogy ez teljesen szándékos. A Halál és adók mondás pedig hatalmasat üt a film végén.

Még ki kell emelni a nagyszerű zenét, ami a film fináléjában egyre nagyobb hangerővel érkezik. Sírósaknál könnyen eltörhet a mécses az utolsó jeleneteket nézve.

Tehát a Ha eljön Joe Black egy fantasztikus film, amit mindenkinek ajánlok. Kötelező darab.

Hát ez lett volna a két film Mr. Pittől. Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

 

 

                                                                                                                

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr52880048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sh1mmy 2011.05.06. 20:19:52

Remek íromány.
Ha eljön Joe Black tényleg jó film.
De ha Pitt, akkor egyértelműen Harcosok Klubja és Hetedik. :)

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.05.06. 20:30:37

@Sh1mmy: Hát igen, a Hetedik egy mestermunka. A Harcosok klubját pedig már nagyon megkéne néznem. Régóta tervezem.
süti beállítások módosítása