Movie Tank

Horror - hétvége: Tükrök

2011. április 29. - Sparrow

Sziasztok!

A Horror - hétvége egy 2008 - as filmmel, a Tükrökkel folytatódik. Frog ajánlására néztem meg ezt a filmet, és ha elájulva nem is voltam tőle, egyszer mindenképpen érdemes megnézni.

https://m.blog.hu/fi/filmekrolroviden/image/mirrors.jpgFőhősünk Ben Carson ( Kiefer Sutherland ) felfüggesztett zsaru, aki a húgánál ( Amy Smart ) lakik, és a családját is nagyon ritkán láthatja. Mivel talpra akar állni, elvállal egy állást egy leégett bevásárlóközpont éjjeli biztonsági őreként. Már az első éjszaka felfigyel az épület tükreire. Ugyanis azok olyan, meglehetősen ijesztő dolgokat mutatnak, amik a valóságban nincsenek ott. Nemsokára kiderül, hogy a tükrök, vagy ami bennük lakik, gyilkolni is tud, ráadásul elég hátborzongató módon. Bennek sikerül rájönnie, hogy a tükrök egy bizonyos Esseker nevű embert akarnak. Így hát Bennek meg kell találnia ezt a rejtélyes valakit, ugyanis a családja, és saját élete a tét.

A film alapötlete érdekes, és a történetből tényleg egész sokat kihoztak. A legnagyobb negatívum a félelemfaktor alacsonysága. Maguk a félelmetesnek szánt szituációk jól működnek, de egyértelműen látszik, hogy az alkotók a hirtelen ijesztéssel akartak hatást elérni. Márpedig utóbbi nem igazán működik. A film jó zenéjét mindenképpen ki kell emelni. Teljes mértékben illik a hangulathoz.

A színészi teljesítményről nem érdemes sok szót ejteni, ugyanis elég gyenge. A karakterekkel se foglalkoztak sokat. Egytől egyik sablonszemélyiségek. Persze a filmen látszik, hogy nem a karakterek személyisége a lényeg, hanem a történet, és a néző félelmének kiváltása.

Az egyik haláljelenetet mindenképpen ki kell emelnem, ugyanis rendkívül sokkolóra sikeredett. Ez az, mikor Ben húgát megölik a tükrök. Nagyon durva jelenet, de az alkotók nem estek abba a hibába, hogy nevetségessé váljon.

http://filmhirek.files.wordpress.com/2008/07/mirrors_promo_pic.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A film fináléja nagyon gyengére sikerült, és leginkább a Nem fogadott hívás végjátékát idézi. Ám a filmvégi csattanó! Az nagyot üt. Már csak emiatt érdemes megnézni az egész filmet.

Összességében a Tükrök egy erős közepes film, aminek a megnézését igazából tudom ajánlani, főleg a lehengerlő csattanó miatt.

Köszönöm, hogy elolvastátok! Holnap folytatódik a Horror - hétvége!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr932865377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sh1mmy 2011.04.29. 21:33:08

Ugyan ez volt a bajom, nagyon félelmetes akart lenni de nem igazán jött össze.
süti beállítások módosítása