Movie Tank

Horror - hétvége: The tortured

2011. április 29. - Sparrow

Sziasztok!

Kezdetét veszi a Horror - hétvége. Elsőként a 2010 - es The tortured című filmről lesz szó.

http://www.911dvd.net/media/The%20Tortured.jpegElise ( Erika Christensen ) és Craig ( Jesse Metcalfe ) boldog házasságban élnek és nevelik kisfiukat, Bent ( Thomas Greenwood ). Egészen addig a napig, amikor Bent elrabolja a pszichopata John Kozlowski ( Bill Moseley ), aki ezt követően halálra kínozza a kisfiút. A rendőrség hamar a nyomára bukkan, ám mindössze húsz év börtönt kap, amiből nagy valószínűséggel az ügyvédnek sikerül lefaragnia még pár évet. A szülők kezdetben nem tudják mit tegyenek, de végül elhatározásra jutnak. Elrabolják a gyilkost szállító rabszállító kocsit, és igaz, hogy balesetet szenvednek vele, de a gyilkoson kívül senki nem sérül meg komolyabban. Ezek után a lehető legszörnyűbb módszerekkel megkínozzák. Mivel Craig orvos, tud gondoskodni róla hogy Kozlowski ne ájuljon el és mindent érezzen. Nemsokára kiderül, hogy a kínzópadon fekvő embernek emlékezetkiesése van, és azt sem tudja, miért bűnhődik.

A filmet Robert Lieberman rendezte, akinek leginkább népszerű sorozatok ( X - akták, Dexter ) fűződnek a nevéhez. A film eléri a kívánt hatást, főleg a játékidő első felében. Ugyanazt a tehetetlen dühöt érezzük, mint a szülők. Miután viszont elkezdik a kínzást, én egyáltalán nem tudtam velük együtt érezni. Túl állatiasak voltak, érzéketlenek. Persze, ez részben egy bosszúállós film, de itt ugyanúgy nem érik el az ezzel elérni kívánt hatást, mint a 2009 - es Az utolsó ház balra című filmben. Ettől függetlenül a színészi játékokra sok panasz nem lehet. Jesse Metcalfe különösen jól alakít.

Maguk a kínzások lehettek volna sokkal kreatívabbak és érdekesebbek, ha már a Fűrész producerei működtek közre a produkcióban. Igaz, van egy rémálom - jelenet, ami elég durvára sikerült.

A filmet egy igen kemény, és eredeti csavarral zárják le. Ezzel egy személyes gondom volt. A játékidő felénél kitaláltam, mi lesz a fordulat. De ettől függetlenül nagyon ötletes és, furcsa módon reális csattanót kapunk. Nagyon sajnálom, hogy ideje korán beletrafáltam.

Összességében nézve tudom ajánlani a The tortured című filmet, bár aki Fűrészhez van szokva, a kínzások terén ne várjon megváltást.

Köszönöm, hogy elolvastátok! Hamarosan folytatódik a Horror - hétvége!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr112864629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FatArt 2011.04.29. 15:23:50

Jó kis kritika volt. Lehet majd én is megnézem. :D

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.04.29. 19:11:50

Nagyon jó írás, kedvet kaptam a filmhez :)

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.04.30. 08:44:22

@FatArt: @FroG: Köszönöm az elismerő kommenteket!:D
süti beállítások módosítása