Movie Tank

Utazás a Holdba

2011. március 13. - Sparrow

Sziasztok!

Egy igazi csemegét hoztam nektek. Ez egy francia sci - fi, Georges Melies 1902 - es filmje, az Utazás a Holdba.

http://mek.niif.hu/01900/01906/html/cd9/kepek/muveszetek/mt371film05.jpgFőhőseink néhány tudós, akikbe a kelleténél egy kicsit több kalandvágy szorult. Rövid megbeszélés után úgy határoznak, hogy kilövetik magukat a Holdra. Tervüket végre is hajtják, ám az égitesten találkoznak a cseppet sem barátságos holdlakókkal, akik elfogják őket. Ám tudósaink megmenekülnek és visszatérnek a Földre, ahol méltóképpen megünneplik őket.

Georges Melies ezzel a filmmel megkerülhetetlen mérföldkövet tett le a sci - fi templomában. Legnagyobb pozitívuma a filmnek a nagyszerű díszletek. Ötletesek, jól elkészítettek. Ami még nagyon tetszett, azok a holdlakók, akiknek tipikus földönkívüli ábrázolásukban volt valami különleges, valami báj. És ez a báj jellemzi az egész filmet. A film jövőre ünnepli száztizedik születésnapját, tehát természetesen fekete - fehér némafilm, melyben egy narrátor kommentálja az eseményeket. A zene is illik a filmhez. Mivel némafilm, végig hallhatjuk a játékos, könnyed dallamokat, amik teljessé teszik az élményt.

Az Utazás a Holdba című alkotást azoknak ajánlom, akik szeretnek gyönyörködni a filmkészítés bájaiban, de igazából mindenkinek, aki szereti a filmeket. Tizenkét percet mindenképpen érdemes rászánni, ugyanis csak ennyi a játékidő.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr752735302

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jámborné Balog Tünde - EGY HISPÁNIAI ASSZONYSÁGRÓL 2011.03.13. 17:30:57

HAGYMALEVELEKÉdes Kelemen Öcsém!Régolta nem írtam már Kednek, és mire ezen levelem odaér, talán megjő a Tavasz is. Most még nincs itt, ki tudja, hol lófrál és kikkel hentereg az a rosszféle, ahelyett, hogy iszánkodna szabadításunkra, mert hogy mi itt ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mutant · http://universal.blog.hu 2011.03.15. 15:17:31

Nem EGY francia sci-fi,hanem az egyik ELSŐ sci-fi film a világon!

"Az Utazás a Holdba a filmtörténet egyik legkorábbi ismert sci-fi filmje"

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.03.15. 15:25:03

@mutant: Persze, hát 1902 - es, de attól még francia sci - fi. Egy óriási klasszikus. És valóban az elsők között van.
süti beállítások módosítása