Movie Tank

127 óra

2011. február 17. - Sparrow

Sziasztok!

Ma egy Oscar - jelölt filmről lesz szó, ami szerintem a Fekete Hattyú után a második legjobb a jelöltek közül. Persze abból a hatból, amit eddig láttam. Még négy hátra van ( The Fighter, A félszemű, Winter's bone, The kids are all right ).

127-hours-poster.jpgA 127 óra egy igaz történeten alapuló filmdráma. Főhőse Aron Ralston ( James Franco ), akinek szenvedélyes hobbija a hegymászás. Egy szép, napos vasárnap reggel nekivág bringájával a Grand Canyonnak. Azonban mikor egy hasadékba kezd el lemászni, lezuhan, és egy utánazuhanó szikla a repedés falához préseli Aron jobb kezét. A fiatal hegymászó 127 óráig, azaz több mint öt napig élt a szikla fogságában. Ezalatt az idő alatt gondolkozik, emlékezik, és videóra rögzíti magát a családjának. Végül, 127 óra elteltével drasztikus lépésre szánja el magát. Egy életlen zsebkéssel levágja a falhoz préselt karját.

Aron Ralston könyvet írt erről az eseményről, a film készítőinek ez adta a legnagyobb segítséget. A rendező Danny Boyle, aki olyan népszerű alkotásokkal büszkélkedhet még, mint a 28 nappal később, a Gettómilliomos és a Napfény. A film főszereplője James Franco, aki meglepően fantasztikusan alakít. Nagy esélye lehet az Oscaron Colin Firth ellen. A filmnek talán a legjobb jelenete, mikor Aron meginterjúvolja magát a kamerába. Hát az valami szenzációs. Mindemellett a dal és zenebetétek is fantasztikusan passzolnak a film, és az adott jelenet hangulatához. Egyszer például felcsendül, rendkívül hangulatos módon, a Scooby-doo, where are you című nóta.

A film elején kapunk két idegesítő női karaktert, akiket ráadásul két pocsék színésznő formál meg, de ez az apró negatívum eltörpül a film egészének nagyszerűsége mellett. Az utolsó 10 perc pedig olyan szinten gyönyörű, hogy eddig még nem tapasztalt elérzékenyülési állapotba jutottam.

Tehát a 127 óra egy nagyon jó film. Az eddig általam látott hat legjobb film jelölt közül a második legjobb a Fekete Hattyú után. Nézzétek meg ezt a gyönyörű filmet, ami az emberi élni akarásnak korlátlan hatalmáról szól. Mert ahogy a 127 óra trailerében is elhangzik:

" Nincs hatalmasabb erő a Földön az élni akarásnál. "

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr72667751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása