Movie Tank

Mad Max 2 - Az országúti harcos

2011. január 19. - Sparrow

Sziasztok!

Itt vagyok a második Mad Max filmmel. Ezt is George Miller rendezte, és két évre az első rész megjelenésére 1981 - ben jött ki. Nekem ez a film nagyon tetszett. Hasonlóan kellett volna felépíteni az első részt is.

http://leatherhead.files.wordpress.com/2008/11/madmax2.jpgA történetben Max ( Mel Gibson ) egy kis elszigetelt emberkolóniára bukkan, akik egy olajlelőhelyre építkeztek. Ugyanis ebben a világban, ami a jövőben játszódik, az olaj a legnagyobb kincs. A film elején kapunk is egy átfogó tájékoztatást a háborúról, mely felemésztette az üzemanyagkészleteket. Szóval a kis kolóniát, nem sokkal Max érkezése után egy vad és elég ijesztő külsejű banda fenyegeti meg. Max felajálnja a segítségét.

A történetről nem is írnék többet, az megint csak maradéktalanul jó. Az alapötlettel már az első részben sem volt baj, de itt végre a megvalósítás is jól működik. A posztapokaliptikus világ nagyszerűsége az egyszerűségéből fakad. A színészgárda jó, bár Mel Gibson kiemelkedik. Ő már az első részben is mindenkit vert. Nem csoda, hogy mekkora karriert futott be, aminek reméljük még nincs vége. A film elején, mikor megmagyarázzák, hogy hogyan jutott a világ idáig, érdekes, leginkább dokumentumfilmre hasonlító képsorokat látunk. És maga a képernyő is kisebb, mint amúgy a filmnél. Ezt jó ötletnek tartom. A történet levezetése jó, sokkal jobb, mint az első részben. Szóval a Mad Max 2 - Az országúti harcos egy nagyon jó film, amit különösen a posztapokaliptikus világok rajongóinak ajánlok.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr452598751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása