Movie Tank

Az őrzők legendája

2010. október 23. - Sparrow

Sziasztok!

Úgy érzem, bátran kijelenthetem, hogy megvan az a film, ami a következő Oscar - gálán bezsebeli a legjobb animációs filmnek járó díjat. Ma délelőtt ugyanis volt szerencsém megnézni 3D - ben Az őrzők legendáját, és mindenképpen maradandó élményt nyújtott. Életem egyik legjobb animációs filmje.

https://m.blog.hu/fi/filmek/image/2010/az_%C5%91rz%C5%91k_legend%C3%A1ja/legend_of_the_guardians_1.jpgA film az egyik kedvenc rendezőm, Zack Snyder munkája. Ő rendezte többek között a 300 - at és a Watchment. És megint csak hibátlan munkát adott ki a kezei közül. A film egy könyvsorozat első három részének adaptációja. A történet nagyszerű, és ami külön tetszett, hogy egyáltalán nem gyerekes, sőt... Nekem kicsit mindig a Gyűrűk Ura jutott közben az eszembe.

A film főszereplője Soren, a bagolyfióka, aki imádja hallgatni apja meséit a legendás őrzőkről, akik megvédik a gyengéket és legyőzik a gonoszt. Egy nap bátyjával, Kluddal együtt kiesnek a fészekből. és elragadja őket két idegen bagoly. Elviszik őket messze otthonról egy idegen helyre. Ez a Tiszták főhadiszállása. Ők azok  a baglyok, akik az elrabolt fiókákból képeznek munkásokat, illetve katonákat. Soren összeismerkedik Gülfivel, a szintén elrabolt fiókával, és igyekszik megvédeni, ezért veletart, mikor Gülfit beosztják munkásnak, bagolyköpeteket átvizsgálni. Ugyanis némely bagolyköpet különös kőzetet rejt, melyből erős fegyvert készítenek a Tiszták, és ezzel akarják meghódítani a többi bagolykirályságot.

A történetről ennyit, mert nem akarok spoilerezni. A látvány egyszerűen gyönyörű, és a 3D is rápakol még egy lapáttal. A színek csodaszépek, a zene fantasztikus. Gyönyörű film, amiben minden korosztály megtalálhatja a maga mondanivalóját. Mindenkinek ajánlom. Nem hiszem, hogy van ember, aki azt mondaná, hogy ez film rossz. Lehet, hogy valakinek kevésbé fog tetszeni, de mindenképpen alapmű az animációs filmek között.

Nézzétek meg! Köszi, hogy elolvastátok! :)

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr952393216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása