Movie Tank

A boldogság nyomában

2010. október 18. - Sparrow

Sziasztok!

Ma egy 2006 - os életrajzi drámáról fogok írni, amit én tegnapelőtt láttam, és mélyen megérintett. Ez A boldogság nyomában. Én meglepődtem, mikor néztem, hogy az elején kiírták, hogy igaz történet. Nem tudtam, de érdekes volt látni, hogy ezek a dolgok tényleg megtörténtek egy emberrel.

pursuit-of-happyness-poster.jpgA film főhőse Chris Gardner ( Will Smith ), aki kisfiával, Christopherrel ( Jaden Smith ) és feleségével, Lindával ( Thandie Newton ) él. Chris még évekkel ezelőtt minden pénzét egy új orvosi termékbe fektette, amivel azóta kereskedik, de azzal nem számolt, hogy az orvosok fölösleges luxusnak fogják tartani, és a várt haszon elmaradt. A család egyre szegényebbb, Linda dupla műszakban dolgozik, de egyre kevésbé bírja. Nem tudják fizetni az adót és a lakbért. A helyzetük egyre kilátástalanabb, pedig láthatjuk, hogy Chris igyekszik. Aztán egy nap Linda bejelenti, hogy elhagyja Christ. Viszont a férfi a kisfiukat nem engedi el az anyjával, hanem magánál tartja. Magukra maradnak... Na és most itt megkérdem: Hogy tehet egy anya, egy feleség ilyet? Elköltözik a picsába New Yorkba és a nyakigszarban hagyja a kisfiát és a férjét? Egy akkora pofont adtam volna neki szívem szerint, mint a ház! Na, de most haladjunk tovább. Chris beiratkozik egy brókertanfolyamra, amiből mindössze egy embert vesznek föl. Ha sikerül neki, az életük megjavul, ha nem...

A történet szívbemarkoló. Még soha egy film nézése közben nem álltam ilyen közel a síráshoz, mint ennél. A színészi játékok még egyedibbé teszik ezt a filmet, Will Smith zseniális, és a kis Jaden is nagyon jót alakít, talán pont azért, mert a saját apja mellett kellett játszania. A többi karakter is nagyon jó, és a színészek is jól hozzák őket. A film végére olyan helyzetbe kerülnek főszereplőink, hogy mindkét befejezés elképzelhető. A happy end és a szomorú vég is. Nem árulom el, melyik következik be végül, nézzétek meg a filmet és meglátjátok. Annyit mondanék, hogy ebből a filmből kiderül, mennyit is ér az emberi kitartás és akaraterő, még a legmocsokabb helyzetekben is.

A történet eredeti, de mégsem... hiszen a forgatókönyvet már megírta az élet, a filmeseknek pedig vászonra kellett csak vinni azt. Ettől függetlenül, aki papírra vetette ezt a történetet, ő Steve Conrad, a rendező pedig Gabrielle Muccino.

Mindenképpen nézzétek meg ezt a filmet, mert garantáltan felejthetetlen élményben lesz részetek.

Köszi, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr782381498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2010.10.19. 20:52:38

Nemrég néztem én is, és csak ajánlani tudom mindenkinek :)
süti beállítások módosítása