Movie Tank

Az ember gyermeke

2010. október 11. - Sparrow

Sziasztok!

Mai filmünk egy 2006 - os sci - fi, Az ember gyermeke. Ezt a filmet már nagyon régóta megakartam nézni, és nem rég lehetőségem is adódott rá. Nem csalódtam.

http://planetoverhaul.com/wp-content/plugins/2010/01/children_of_men.jpgA film 2027 - ben játszódik. Már 19 éve nem született egyetlen gyermek sem. Úgy látszik az emberiség halálra lett ítélve. A társadalmak szétestek. Nagy - Brittani azonban még egyben van, de a társadalmat diktatórikus módon próbálják irányítani, és minden erejüket az illegális bevándorlók ellen fordítják. Főszereplőnk Theo ( Clive Owen ), aki egy különleges feladatot kap. Biztonságba kell szállítania egy terhes nőt. Óriási a megdöbbenés, mikor megtudja, hogy 19 év után újra gyermek fog születni.

A film ezek után menekülés az utcai hacoktól és káosztól szétesni készülő országból. A film nagyon jó, és amit külön ki kell emelnem az az operatőri munka. Soha, egy filmben sem láttam még olyan operatőri munkát mint itt. Eszméletlen. Az operatőrnek köszönhetően, olyan érzésünk van, mintha teljes egészében bekerülnénk a filmbe, mintha mi is a szereplőivé válnánk. Mikor Theot például legalább tíz percig egy kamera veszi ahogy keresztülvág a városban dúló harcokon, hogy megtalálja a lányt és a kisbabát. Clive Owen hozta a megfelelő szintet, élvezhető a játéka ebben a filmben. A többi szereplővel sem volt komolyabb gond, bár a terhes csajt alakító színésznő néha elég idegesítő. A film vége nekem nem igazán tetszett, de azért annyira nem volt tragikus. Kicsit hiányérzetem volt, hogy: Ennyi?! De nem baj, nem volt rossz. Ami még tetszett, hogy a film kőkeményen bemutatta, milyen mocskos faj is az ember, és hogy a legrosszabb időkben, az összetartás helyett a széthúzást és az erőszakot választja. De sajnos hiába csinálják ezeket a filmeket, hiába készítik az erről szóló regényeket és képregényeket, úgy tűnik a világ nem akar változni...

Szerintem mindenképpen érdemes megnézni ezt a filmet, mert tényleg nagyon hatásos és jó. Bár ez nagyrészt az operatőri munkának tudható be.

Mára ennyi volt!

Sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr462363322

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Scifirajongó a pápa? :-) 2010.10.12. 12:44:24

Biztos sokan emlékeznek a nagy hype-pal induló, de annál dicstelenebb véget érő FlashForward c. sorozatra, ami lényegében arról szólt, hogy a teljes emberiség elvesztette az eszméletét pár percre, és ez alatt belelátott a saját jövőjébe. Hát most kezem...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Turanga Leela 2010.10.13. 12:56:34

Ez a film túl unalmas sajnos.
"a film kőkeményen bemutatta, milyen mocskos faj is az ember" Mint kb másik 100 film, ami erről szól:D Még az a csökött Avatar is:)
Nem rég néztem meg újra, és még mindig azt kell, hogy mondjam: nem elég hatásos...Üres film, üres dialógusokkal...

P.S.: ha problémád van az írásaimmal, akkor ne olvasd:D

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2010.10.13. 12:59:39

@Turanga Leela: Szerintem jóval több van, mint 100, de sajnos nincs hatással a világra. :(
süti beállítások módosítása