Movie Tank

A függetlenség napja

2010. szeptember 18. - Sparrow

Sziasztok ismét itt vagyok!

A rendkívül gázos házinyúl után engedjétek meg, hogy egy kategóriákkal jobb filmről írjak, ugyanis el akarom kerülni a teljes agyi leépülést. A mai film egy klasszikus sci - fi katasztrófafilm, A függetlenség napja.

independence_day_ver4.jpg A film egy katasztrófa történetét mutatja be, melyben a világ nagyobb városai fölé hatalmas űrhajók érkeznek. Kezdetben az emberek csodálkozva, félve szemlélik őket. Először úgy gondolják, hogy az idegenek békés szándékkal jöttek, de ez koránt sincs így. A vészjósló jeleket egyedül egy hétköznapi kábeltévé-szerelő, David Levinson ( Jeff Goldblum ) veszi észre és igyekszik figyelmeztetni Thomas J. Whitmore elnököt ( Bill Pullman ). Az idegenek ránk mérik az első, szörnyű csapást. Több várost a földdel tesznek egyenlővé.

A földönkívülíek miatt behívják a seregbe a középkorú vadászpilótát, Steven Hiller kapitányt ( Will Smith ).

Hamarosan kiderül, hogy évekkel korábban lezuhant a Földre egy idegen űrhajó, amit eddig titokban vizsgáltak egy földalatti kutatóintézetben.

https://m.blog.hu/kk/kkbk/image/Alien%20Ship.jpg

David rájön, hogy egy számítógépes vírussal meg lehetne bénítani az idegen űrhajók pajzsát, és így az emberi erők győzedelmeskedni tudnának. Az idegen űrhajóval tervezik felvinni a vírust az anyahajóra, ami kinnmaradt az űrben, a Föld légkörén kívül. Az űrhajó vezetésére Steve vállalkozik.

Többet nem írnék a történetről, hátha vannak még olyanok, akik nem látták ezt a filmet. Mindenképpen érdemes megnézni.

A színészi játékokat mindenképpen ki kell emelni pozitívumként, ahogy a nagyszerű zenét is. Komolyabb gondok a történettel sincsenek, tényleg élvezhető és végig izguljuk a filmet az emberiség sikeréért.

Mára ennyi volt, hamarosan írok újra.

Sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr162305785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása