Movie Tank

Szexvideó (2014)

2014. november 16. - Sparrow

Magánéletünk manapság már egyáltalán nincs olyan jól védve, mint ahogy azt szeretnénk. Az internet uralja mindennapjainkat, és a világháló számos veszélyt tartogat féltve őrzött titkaink számára. Közösségi oldalak, és videómegosztók tartanak rettegésben bennünket, illetve a valódi élet hiányában ezeken szörfölő trollok, akik magukat sérthetetlennek érezve igyekeznek másokat minél jobban meggyalázni. Amikor készítesz egy fotót, vagy egy videót, tudnod kell, hogy az bármikor rossz kezekbe kerülhet, és olyan emberekhez is eljuthat, akiknek az égvilágon semmi közük hozzá. Az anyag mibenlététől, tartalmától függően az ilyen jellegű jelenség komoly hátrányt jelenthet a jövőd számára. Ideje lenne már készíteni egy normális filmet a téma kapcsán.

Nagyon, de nagyon ideje lenne már!

SexTape2.jpg

Annie (Cameron Diaz) és Jay (Jason Segel) még az egyetemen ismerkedtek meg. Kapcsolatuk korai szakaszát az eszelős orrba-szájba kefélés jellemezte. Mivel egy szerelmi kapcsolat csak és kizárólag a dugásról szól, és ez hőseinknek nagyon jól ment, összeházasodtak. Ja, meg valószínűleg az is közbejátszhatott, hogy a sok szex hozományaként bepottyant egy maci is a málnásba. A fő cselekményszál kezdetén már kétgyerekes családról beszélünk. Annie és Jay utálják gyerekeiket mert nem tudnak tőlük dugni. Megelégelik a tarthatatlan helyzetet, a számukra sem világos céllal a világra erőltetett porontyaikat lepasszolják a nagymuternak, és nekiállnak felpezsdíteni szexuális életüket. A nagy ötlet Annie részéről érkezik, aki megpillantván a házban kószáló egyik iPad-et, rögtön házi pornóra asszociál. A terv jól sikerül, a háromórás szexmaraton azonban elszabadul, és feltöltődik a felhőbe, beláthatatlan következményeket sejtetve. Az álompár elindul felkutatni az összes iPad-et, ami megkaphatta az ínyencséget.

A rémesen elnyújtott, hótunalmas bevezetőt nézvén már sejthetjük, hogy ezzel a filmmel valami nagyon nincsen rendben. Nemcsak a tálalással, hanem a tartalommal is komoly gondok vannak. A Szexvideó első húsz perce a lehető legsablonosabb megromlott házasság-, és rohanó életet folytató, többgyermekes családképet mutatja be, mindezt pedig áthatja egy irreálisan szex-centrikus életszemlélet, és mindez együtt eléggé természetellenes, visszataszító kisugárzást ad a produkciónak. Nem sok jó jósolható a produkció hátralévő részére is maradni kívánó néző számára, hogyha már az alapfelállás is borzasztóan izzadtságszagú és lélektelenül száraz.

Aztán rögzítésre kerül a szexvideó, és az egész borzalom tovább fokozódik. A cselekményvezetés elképesztően fantáziátlan mederben csordogál, gyakran érintve a döglesztő unalom partjait, miközben a humor vidámságra rendeltetett dalos madárkáinak rothadó, férges tetemei úsznak az árral. Ugyanis az egészben az a legrosszabb, hogy a Szexvideón nem lehet nevetni. Egy rohadt másodpercig sem lehet rajta nevetni, talán egy-két elmosolyodás akad, de az is csak akkor, hogyha a nézőnek történetesen jó napja van. Amúgy semmi. Tudod, tipikusan az az érzés van non-stop jelen, amikor látod, felfogod, hogy az alkotók szerint röhögnöd kéne, de te egyszerűen nem vagy képes felfogni, hogy mi a francon tudnál örömködni. Nincs nagyobb kudarc egy vígjáték számára, mintha a nézőnek azt kell konstatálnia, hogy az alkotás nem vicces. Kicsit sem. Aztán ahogy halad előre a történet, úgy pendül meg némi erkölcsi tartalom, ám az egésznek nincs se füle, se farka, a tálalás pedig mocskosul erőltetett. Az utolsó öt percben pedig már könyörögsz, hogy legyen vége, mert egyszerűen neked fáj minden egyes másodperc, ami alatt az alkotók tovább égetik magukat.

sextape.jpg

Cameron Diaz borzasztó, nem kizárt, hogy élete legrosszabb alakítását nyújtja. Persze, soha nem volt egy nagy színésznő, de az a hiteltelen, erőltetett, és fárasztó szerencsétlenkedés, amit itt produkál, minősíthetetlenül kritikán aluli. Ha van rá mód, akkor Jason Segel még partnernőjénél is gyengébb, a színésznek ugyanis egy hihető mozdulata sincsen másfél óra alatt. A fináléra Jack Black is beugrik, hogy a rend kedvéért ő is égesse már magát egy kicsit.

Botrányosan rossz film a Szexvideó. Én végignéztem, mert írni akartam róla, de volt olyan pillanat, amikor már csak centik választottak el a kikapcsológombtól. Tényleg, jóformán nézhetetlen. Az egyik, ha nem a legrosszabb vígjáték, amit valaha láttam. Nem baj, iPad és YouPorn hirdetésnek azért nem rossz. 1/10. És én nem is olyan régen még mertem azt gondolni, hogy a Kavarásnál rosszabb film már nem lesz idén.  

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr436900405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abc 2014.11.17. 18:16:22

Teljesen egyetértek minden szavával! Tegnap 30 percet bírtuk belöle azt hiszem egyszer elmosolyodtunk. Ma beletekertem de ez Ipad reklám nem film.

Majolie 2014.11.18. 10:15:02

Én röhögtem rajta (alacsony az ingerküszöböm, na :)), de soha többet nem akarom látni.
Elsőre az jutott eszembe, hogy Cameron Diaz totál hiteltelen, mint anya. Meg az egész film hiteltelen.
süti beállítások módosítása