Movie Tank

Trónok harca - 3X06

2013. május 07. - Sparrow

" Mind együtt megyünk a Pokolba "

Évadközépi kifújás a Trónok harca új része, az alkotók kicsit visszavettek a tempóból. A The Climb névre keresztelt epizódnak egyszerre van vihar utáni és vihar előtti csend hatása, és ennek stílusos előadása többé-kevésbé tartja a sorozat magas színvonalát.

game-of-thrones-3.06-the-climb-brother-and-sister.png

Nyitányként, ha rövid időre is, de találkozunk Sam Tarlyval, aki Szegfűvel és annak kisbabájával táborozik az erdőben. A készítők megkezdik a hangulatos kapcsolatépítést a két nehéz sorsú fiatal között, amit a kövér varjú koronáz meg amatőr stílusban előadott nótájával. Nagyobb teret kap az aktuális epizódban Havas Jon és Ygritte, akik szerelmes huzakodását vicces figyelemmel kísérni, ráadásul érkezik egy megdöbbentő fordulat, ami emlékeim szerint még a regényből is kimaradt. Jon és a vadak, Tormund vezetésével elindulnak megmászni a Falat, és ezek a képsorok remekül vannak megrendezve, tériszonyérzet felsőfokon. Folytatódik emellett Theon, Martin esetében csak utalgatások által elregélt, hátborzongató kíntúrája. Továbbra is jó ötletnek tartom, hogy a nézők számára Theon bukása konkrétan is bemutatásra kerül.

Az előző rész befejezése után veszi fel a fonalat a királyvári szál. Westeros központjában Tyrion és Cersei szorult helyzetbe kerülnek, és kifejezetten érdekes a sorozat kettő talán legkeményebb, legszívósabb karakterét tanácstalannak és keserűnek látni. Lady Olenna is ismét színre lép, ráadásul ezúttal nem kisebb ellenfélre talál, mint Tywin Lannisterre. Mondanom sem kell, hogy igazi hatalmasok játékáról van szó. Ugyanígy lezajlik egy eléggé feszült vita Varys és Kisujj, a két geci között. Kisujj monológjára, a fasza vágással és érzelemdús zenei aláfestéssel, érdemes odafigyelni!

Jaimet és Brant is érintjük egy-egy jelenet erejéig, ám az ő további sorsuk még eléggé csak előkészületi fázisban van, és ez nem is baj, kell a rejtélyesség is. Elszomorított viszont az, hogy Daenerys kimaradt az epizódból, pedig a történet jelen szakaszában ő az egyik legérdekesebb fejlődésen áthaladó karakter.

Robb Zúgóban megkezdi az Ikrekkel való szövetségkötés kísérletét, ám váratlanul magas feltételek érkeznek a Freyek részéről, és ez akár még konfliktusokat is előidézhet ( de szar, hogy nem spoilerezhetek... upsz!  :D )

Az epizód zárása mind emocionálisan, mind pedig vizuálisan nagyon szép, az egész The Climb pedig 8/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr665286582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.07. 17:03:12

Az öreglány még mindig gyilkos benne, hogy megcibálja a vén oroszlán bajuszát. :D

A múltkor az eunuch, most meg kisújj végre kezdem érteni, hogy lettek és miért lettek tanácstagok.
süti beállítások módosítása