Movie Tank

I love you Phillip Morris

2011. május 17. - Sparrow

Sziasztok!

Ma Glenn Ficarra és John Requa 2009 - es filmjéről, az I love you Phillip Morris című, igaz történeten alapuló drámáról lesz szó.

https://m.blog.hu/me/megneztem/image/I-Love-You-Phillip-Morris.jpgSteven Russel ( Jim Carrey ) szerető férj és apa. Becsületes rendőrként keresi kenyerét. Van azonban egy féltve őrzött titka. Valójában homoszexuális és felesége tudta nélkül találkozgat épp aktuális szeretőjével. Egy autóbaleset azonban ráébreszti arra, hogy eddig eltitkolta valódi énjét. Így elhatározza, hogy boldogan fog élni. Elhagyja családját, és Jimmy ( Rodrigo Santoro ) nevű fiújával éli tovább életét. Azonban rá kell jönnie, hogy melegnek lenni igen csak költséges. Hamarosan már a törvényt is megszegi, hogy mindent megtudjon adni a párjának, így börtönbe kerül. A rácsok mögött találkozik Phillip Morrissal ( Ewan McGregor ), aki szintén meleg. Hamar megtetszenek egymásnak, és igyekeznek minden együtt töltött percet kiélvezni. Szabadulásuk után összeköltöznek, és Steven eddig felhalmozott csaló - tapasztalatának köszönhetően királyok módjára élnek. Amíg újra be nem csönget a rendőrség...

A történetre sok panasz nem lehet. Nagyon jól dolgoztak a valós alapokkal. Rég találkoztam ennyire jól eltalált játékidővel. Az 1 óra 33 perc tökéletes. Nem túl hosszú, de pont elég mindenre. A történetvezetés is teljesen rendben van. Jól megkoreografált jelenetek követik egymást, enyhén szólva érdekes vizuális effektekkel megpakolva ( fasz formájú felhő :D ) Vicces szituációkkal indul a film, de a második felére a dráma kerül túlsúlyba, ráadásul profin bemutatva.

A film legnagyobb pozitívuma a szenzációs színészi játékok. Jim Carrey és Ewan McGregor is fantasztikusan alakít. Főleg utóbbit tudnám kiemelni, aki filmről filmre egyre nagyobbra nő a szememben. Obi - wanként ismertem meg, de azóta már láttam a Szigetben, a Kecskebűvölőkben és a Szellemíróban is. Egyre többre tartom a színészi képességeit. Jim Carreyről nem beszélnék sokat. Profi alakítást nyújt, bár mintha egy kicsit félvállról vette volna a szerepet. A Steven feleségét alakító Leslie Mann viszont kifejezetten irritáló. Az a rikácsolás, amit bemutat, valami hihetetlenül idegesítő. Az érzelemközlés terén szintén teljesen pocsék a játéka.

Még a betétdalok kapcsán annyit érdemes megemlíteni, hogy tökéletesen illenek a film hangulatához.

Az I love you Phillip Morris egy mindenképpen érdekes, és nem utolsósorban igaz történetet mutat be. Aki szeretne igazán jó színészi játékokat látni, annak mindenképpen ajánlom, de az igényes drámák kedvelőinek is tetszeni fog.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr652911997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása