Movie Tank

Thor

2011. május 03. - Sparrow

Sziasztok!

A Thor című film megnézése azért volt különleges számomra, mert semmilyen mozgóanyagot, trailert, tv bemutatót nem néztem meg előtte. Azt akartam, hogy minden meglepetés legyen. Néhány képbe véletlenül belefutottam ugyan, de végül mozgóanyag megtekintése nélkül tudtam beülni a moziba.

http://3.bp.blogspot.com/-VvMIiGuGy8k/TbfdnuBnQqI/AAAAAAAAAn0/6MhcVITwLnw/s1600/Thor_film_poster.jpgFőhősünk Thor ( Chris Hemsworth ), az asgardi villámisten, emellett a király, Odin ( Anthony Hopkins ) fia is, és a trón várományosa. Azonban egy alkalommal, önfejűségének köszönhetően magára haragítja Asgard régi ellenségeit, a jégóriásokat, akik ezért háborút hirdetnek. Ennek következtében apja száműzi Thort a Földre, ahol egész hátralévő életét halandóként kell leélnie. Eközben öccse, Loki ( Tom Hiddleston ), apja félreállításán és a trón megszerzésén ügyködik. A Földre száműzött Thort a fiatal és szép fizikus, Jane Foster ( Natalie Portman ) és viharvadász csapata találja meg. Odin amellett, hogy száműzte fiát, a Földre ejti annak hatalmas erejű fegyverét, a Mjölnir nevű pörölyt, mely a földbe fúródik, és hiába próbálkoznak rengetegen, nem tudják kihúzni. A Shield nevű kormányügynökség természetesen azonnal a helyszínen terem, és egy egész bázist építenek a pöröly köré.

Nagyon vártam már ezt a filmet, és nem csalódtam. Az eddigi egyik legjobb Marvel képregényadaptáció. A történet teljesen rendben van, nem gyerekes, de nem is akarja az emberi lélek mélyét felkutatni. Akciódús, pörgős, gyakran hangzanak el jó poénok. Színész játékok terén sincs sok kivetnivaló. Chris Hemsworth ritka szimpatikus figura ( ő játszott a Cashben is, bár sokáig el se tudtam hinni, hogy az ugyanez a srác ). Anthony Hopkins nagyon jól alakít, bár a játékidő háromnegyedét átalussza. Tom Hiddleston is jól hozza Lokit. Abban a jelenetben, amiben az apjával veszekedik, különösen tetszett az arcjátéka. Natalie Portmannek pedig sétagalopp volt egy ilyen egyszerű, sablonkaraktert eljátszania. És ha már karakterek. Maguk az istenek, az asgardi központi szereplők, mind nagyon jól megvannak írva. Ez ugye Stan Leet dicséri elsősorban, aki az első Thor képregényeket írta.

thor.jpgIgen, ugyanis a rendező, Kenneth Branagh a Marvel több íróját is felkérte segítségnek, hogy minél képregényhűbb adaptáció szülessen. Ahogy az eddigi Marvel filmekben is megszokhattuk, egy jelenet erejéig itt is tiszteletét teszi Stan Lee.

Mindenképpen üljétek végig a stáblistát, ha megnézitek a filmet, ugyanis, ahogy az a Marvel - filmeknél lenni szokott, itt is van egy bónuszjelenet, ami ezúttal meglepően hosszú lett. Emellett a stáblista alatt szóló Foo Fighters dal, a Walk is nagyon ütős.

A Thor az X - men filmek után az eddigi legjobb Marvel adaptáció. Aki szereti a szuperhősfilmeket, mindenképpen nézze meg!

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr652873858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.05.03. 10:47:31

Először is: Nem illik más blogjába linkelgetni az általad írt kritikát.

A film nekem tetszett, kellemesen csalódtam, kicsit féltem, hogy Branagh nem tud majd egy szuperhős filmet összehozni, de csak sikerült. Jöhet a folytatás.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.05.03. 11:09:54

@koimbra: Bocsi, többet nem fordul elő.

||aNtHoNy|| · http://mooviemania.blog.hu/ 2011.05.03. 16:31:28

Nekem a trailerek alapján egyáltalán nem jött be ez a film,viszont eddig mindenkitől csak jót hallottam, lehet,hogy akkor sort is kerítek rá. Viszont a 3D az jó volt benne? Vagy nem abban nézted? :D

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.05.03. 18:21:48

@||aNtHoNy||: Nem 3D - ben néztem. Számomra nem ér annyit, hogy plussz pénzt fizessek érte. Néha még rontja is az élményt.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2011.05.04. 19:08:41

Eleinte csak rosszat, újabban meg csak jókat olvasok róla. Annyira nem hoz lázba, hogy moziban nézzem, inkább megvárom a blurayt.

2012.08.24. 19:25:06

Ugyanúgy mint a többi Marvel gyenge ez a film is! A látványa lenyűgöző és azért az egyszer nézhető kategóriát már próbálja megütni de csak félig meddig sikerül neki! Nálam 5/10!
süti beállítások módosítása