Movie Tank

Rekviem egy álomért

2010. október 20. - Sparrow

Sziasztok!

Egy 2000 - es remekművet hoztam nektek, Darren Aronofsky mestermunkáját. Ez a Rekviem egy álomért. A film a drogfüggőségről szól, és aki egyszer megnézi, biztos, hogy elmegy még a maradék kedve is attól, hogy drogokhoz nyúljon. A film tökéletesen bemutatja, hogy vághatja tönkre az embert egy életre a drog.

http://www.fntudosito.hu/upload/872/pics/1114/requiem_for_a_dream_0_small.jpg

A film főszereplője Harry Goldfarb ( Jared Leto ), aki rendszeresen eladja anyja tévéjét, majd a kapott pénzből heroint vesznek a haverjával. Édesanyja, Sara Goldfarb ( Ellen Burstyn ) pedig mindig visszavásárolja a tévét. Sara be akar kerülni kedvenc tv - műsorába, de az elegáns piros ruhája már nem megy föl rá. Ekkor határozza el, hogy fogyókúrázni fog, és egy orvostól kap fogyókúrás tablettákat. A tablettákból négy féle van. Mindegyikből naponta egyet kell bevennie. Ezt elleinte be is tartja és elkezd szépen fogyni. Ám egyszercsak már többb tablettát vesz be, és egyre többet. Függő válik belőle, és láthatjuk, ahogy az egészséges nőből drogfüggő roncs lesz. Hallucinálni kezd, összezavarodik, képzelődik.

Harry barátnőjét, Mariont Jennifer Conelly alakítja. Mindketten drogfüggők, és a srác biztosítja rendszeresen az anyagot. Láthatjuk is, mikor egyszer Harry üres kézzel érkezik, Marion kiborul, hogy ma nem tudja belőni magát.

requiem.pngA színészi játékok nagyon jók, már - már meglepően jók. A rendezés szenzációs, Darren Aronofsky egy valódi művész. És ott van még a zene. A zene, ami talán az egész film legismertebb része. Amikor megnézitek, biztosan be fog ugrani, hogy ezt a zenét valahol már hallottátok. A forgatókönyvet Aronofsky és Hubert Selby Jr. közösen írták.

Mindenképpen ajánlom ezt a filmet azoknak, akiknek már átfutott az agyukon, hogy droghoz nyúljanak, és azoknak is, akik már megtették. És ajánlom még mindenkinek, aki egy szívszorító, zseniális drámát akar látni.

Köszi, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr92386605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.09.26. 22:16:04

Húh... Megnéztem. Nagyon-nagyon megérte. Egyik kedvenc filmem lett. Hihetetlen kivitelezése van. Az egésznek a hangulata, a zene. Nagyon jól megrendezte Darren Afronofsky. Amibe kicsit lehetett volna javítani de abba is nagyon jó volt az a színészi játékok és a alapsztori. Az előbbin azért van valamit még csiszolni hogy illeszkedjen ehhez a mesterműhöz az utóbbi meg kicsit egyszerűbb volt de itt van a példa rá hogy ebből is lehet mestermunkát készíteni. A karakterek is nagyon jók voltak ahogy végigvezették ahogy bedrogoznak... nagyon durva. Jó írás lett. Neked is az egyik kedvenc filmed mint nekem:D. Amúgy még megnéztem előtte a testvéreket meg az emlékezz rám!-ot ahogy ajánlodtad. Azok is nagyon jók voltak de azért nem ennyire.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.09.26. 22:38:34

@Rolika35: Örülök, hogy tetszett!:D Valóban mestermű!
süti beállítások módosítása