Movie Tank

Ismét Oscarra jelöltek egy magyar filmet - És persze itt a teljes lista is

2017. január 24. - Sparrow

Február 26-án esedékes az idei Oscar-gála, amelyen 2016 legjobbnak ítélt filmalkotásait díjazzák. A kategóriák jelöltjeit ma délután hozták nyilvánosságra.

oscar2.jpg

Az első és legfontosabb kiemelendő nomináció Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje, hiszen az alkotás bejutott a legjobb öt közé, ami azt jelenti, hogy a Saul fia után zsinórban újra lehet magyar diadal az Oscar-esten. Már most tessék elkezdeni szorítani a műnek!

oscar.jpg

A nagy kategóriákban valóban 2016 kiemelkedően emlékezetes produkciói versenyeznek. A legnagyobb esélyekkel induló Kaliforniai álomnak az Érkezés-t és A fegyvertelen katonát is le kell győznie, de ott van még a jelöltek között a Hell or High Water, a Számolás joga és Denzel Washington Fences című műve is.

Hollywood a jelek szerint végre tényleg megbocsájtott Mel Gibsonnak, aki lazán elviheti a legjobb rendezőnek járó szobrot. Persze azért valószínűbb, hogy alul marad Damien Chazelle-lel vagy esetleg Denis Villeneuve-vel szemben.

oscar3.jpg

A fegyvertelen katona főhőse, Andrew Garfield méltán került be a legjobb férfi főszereplő kategória jelöltjei közé, ahol kisebb meglepetésképpen Viggo Mortensen Captain Fantastic-jával is meg kell mérkőznie. Meryl Streep megkapta egymilliomodik jelölését, és persze ott virít a női főszereplők között Emma Stone és Natalie Portman neve is.

oscar4.jpg

A legjobb animációk közti mérkőzés győztesét rendkívül nehéz megtippelni, hiszen olyan mesterművek csapnak össze, mint A vörös teknős, a Zootropolis, az Életem Cukkiniként, a Kubo és a varázshúrok és a Vaiana (jó, mondjuk ez utóbbi sanszos, hogy nem sok eséllyel indul).

A jelöltek teljes névsoráért kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr3012150779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása