Movie Tank

A legjobban várt animációs filmek 2017-ből

2017. január 01. - Sparrow

Beléptünk 2017-be, ennek megfelelően évelőzetes listasorozatom is megérkezett záródarabjához. Ebben a posztban mellőzzöm az élő szereplőket, hogy az animált kreativitás vizein evezve a fizikai manifesztációjukban is teljesen fiktív alakok kalandjai kerülhessenek előtérbe.

A 2017-előzetes korábbi részei: filmdrámák, vígjátékok, sci-fik, horror és thriller filmek, szuperhősös produkciók, fantasyk és kalandfilmek, valamint krimik és akciófilmek.

És most lássuk, melyek a legjobban várt animációs filmek 2017-ből!

cars.jpg

 

Állati nagy szökés

Magyar premier: január 5.

A meglehetősen érdekes, csúnya szóval úgy is mondhatnám, hogy eléggé visszamaradottnak tetsző vizuális megvalósítást ígérő produkció az állatkomédia zsánerében próbálja majd lekenyerezni az előzetes alapján elsősorban a kisebbeket. Meglátjuk, sikerül-e neki!

 

Lego Batman: A film

Magyar premier: február 9.

A nagy meglepetést okozó A Lego-kaland jelentős pozitívuma volt egyik kedvenc szuperhősünk kreatív és találó paródiájának szellemes megvalósítása. Az emlékezetes Lego Batman-figuráról most saját filmjében derül ki, hogy tényleg annyira laza-e, mint ahogy mutatja, vagy csupán magánya fölött érzett fájdalmát próbálja palástolni.

 

Bébi úr

Amerikai premier: március 31.

A DreamWorks ígéretesnek tűnő animációja Stewie Griffin után szabadon egy korához képest kimagaslóan intelligens, ugyanakkor meglehetősen megátalkodott kisbabát tesz meg főhőséül. A fergeteges előzetes mindenképpen okot ad a bizakodásra.

 

Hupikék törpikék: Az elveszett falu

Amerikai premier: április 7.

Az élőszereplős Hupikék törpikék-filmek maradandó károsodást okoztak naiv lelkületünkben és agyi működéseinkben. Most az ártó tendencia folytatása helyett végre egy teljes egészében animált művet kapunk, ami már most sokkal jobban fest, mint az előző mozifilmek.

 

Captain Underpants

Amerikai premier: június 2.

Az elborult komédiának ígérkező könyvadaptáció gyermekhősei iskolájuk gonosz igazgatóját formálják át hipnózis útján. Innentől kezdve a férfi a szórakoztató képregényfigura, Captain Underpants bőrében létezik, remélhetőleg szórakoztató perceket okozva a nézőknek.

underpants.jpg

 

Verdák 3

Magyar premier: június 15.

Villám McQueen harmadszorra áll rajthoz a Pixar színeiben. A Verdák első része igazán ügyes animáció volt, a második felvonás viszont nem hagyott túl mély nyomokat. Reméljük, most sikerül újra felszítani az eredeti tüzet. Az első anyagok biztatóak, bár nem árulnak el sokat, csak annyit, hogy a főkonfliktus eléggé durva lesz.

 

Gru 3

Magyar premier: június 29.

Az Illumination bizony aranyat lelt, amikor először vitte vászonra a cuki kis minyonokat, akik abszolút háttérbe szorították Gru-t, a tényleges főszereplőt. A nagy és sárga csapat most visszatér, hogy harmadszorra is elszórakoztassa a kicsiket és nagyokat egyaránt. 

 

The Emoji Movie

Amerikai premier: augusztus 4.

Ez az a film, amitől már most görcsben van az egész internet gyomra. Való igaz, nem néz ki túl jól, ráadásul jóformán elképzelhetetlen, hogy az okos telefonok belsejében élő emotikonok történetéből bármi értelmeset ki lehet hozni. Egyedül A Lego-kaland által szolgáltatott bizonyíték sugallja, hogy valami halvány keresnivalója a palettán még ennek a produkciónak is lehet.

 

Blazing Samurai

Amerikai premier: augusztus 4.

Harcművészeti vonalon mozgó kaland várható a műtől, amelynek részleteit jelenleg még homály fedi. A poszter és a rövid történetleírás alapján mintha kissé a Kung Fu Pandára próbálna hajazni.

blazing.jpg

 

Coco

Amerikai premier: november 22.

A Pixar jövőre kettő alkotást is hoz. A Verdák 3 mellett a Coco új, eredeti ötletet fog bemutatni. Eddig keveset lehet tudni a történetről, de az biztos, hogy főhősünk Miguel, a 12 éves latin-amerikai kisfiú lesz, középponti elemként pedig a család fog funkcionálni.

coco.jpg

 

The Lego Ninjago Movie

Amerikai premier: szeptember 22.

Batman mellett a Lego ninjái is tiszteletüket teszik jövőre a vásznon. A Lego-kalandra emlékezve az a minimum, hogy adunk egy esélyt a produkciónak.

 

Amennyiben úgy érzed, hogy fontos és várós címek hiányoznak a listából, kommentben kiegészítheted a felsorolást!

 

Ha tetszett a poszt, like-old a blog Facebook-oldalát! Köszönöm!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr9612085007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Metálkóc 2017.01.02. 13:27:30

Kedves Hári Dani!

Olvastam a 2017-es animációs ajánlódat a blogodban, és ha megengeded, lenne néhány kérdésem:
- Az általad felsorolt lista minden 2017-ben a magyar mozikba kerülő animációs filmet tartalmaz?
- Mi alapján válogatod össze az ajánlóba bekerülő alkotásokat?
- Úgy tudom, hogy 2017 augusztusában kerül vetítésre nálunk a David Safier azonos című regényéből készített, 4D animációs film, a Happy Family. Nyilván járatosabb vagy a megjelenésekkel kapcsolatban, mint én, így kérdezném, hogy tudsz erről a valami bővebb információt?
Üdv
Metálkóc

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2017.01.02. 13:35:10

@Metálkóc: Szia! Szinte biztos, hogy a lista nem tartalmazza az összes 2017-ben érkező címet, hiszen ennyire korán még meglehetősen nehéz olyan előzetest összeállítani, amely hiánytalan, mert nemes egyszerűséggel ekkor még sok ígéretes produkcióról alig lehet tudni valamit. Én azért igyekeztem összegyűjteni az összes érdekesnek ígérkező műfajbeli mozgóképet, de ugye pont az animáció az a műfaj, ami minden évben elég nagy arányban termel ki gyöngyszemeket, amelyek legalább az Anilogue fesztivál keretei között megérkeznek hozzánk is.
A fenti címek egy része még nem rendelkezik magyarországi bemutatódátummal, de elég nagy eséllyel hozzánk is megérkeznek majd.
Az általad említett Happy Family című filmről nincs túl sok információm, de amint előtérbe kerül valamilyen formában a produkció, biztosan szó esik majd róla a blog hasábjain. :-)

Metálkóc 2017.01.02. 13:49:00

@Sparrow: Köszönöm a gyors választ! Érdeklődéssel figyelem a 2017-es listák bővülését és a blogod. :)

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2017.01.02. 16:08:44

@Metálkóc: Köszönöm! A 2017-előzetes listasorozatnak ez volt az utolsó része. A többit a poszt elején található felsorolás linkjein keresztül megtalálod.
Egyéb tartalmakkal pedig napi rendszerességgel frissül a blog. :)
süti beállítások módosítása