Movie Tank

30 várva várt film 2016-ból - 2. rész: 20-11

2015. december 28. - Sparrow

Fontos: Én azokat a filmeket tekintem 2016-osnak, amelyeket valahol a világon, akármilyen keretek között jövőre mutatnak be legelőször, vagy egyszerűbben fogalmazva az IMDB-évjárat az, ami számít, NEM a magyar premier!

Listám második részében még mindig nem jutunk el az általam legjobban várt mozgóképekhez, de már közelebb kerülünk 2016 megelőlegezett krémjéhez, miközben egyéb minőséginek remélt produkciókon haladunk végig.

 

20. Szellemirtók/Ghostbusters

Megmondom őszintén, nem vagyok nagy ismerője a kultikus státuszú klasszikusnak, bár egyszer már belekezdtem, elég unalmasnak találtam. Akik még ezután is olvassák a posztot, azoknak elmondanám, hogy ettől függetlenül izgalmas ötletnek tartom a reboot-ot, amelyben női szereplők kalandjain szórakozhatunk majd. A rendező ráadásul Paul Feig, akinek eddigi vígjátékai eléggé bejöttek.

ghostb.jpg

 

19. The Legend of Tarzan

Az az igazság, hogy a rendező David Yates személye mindenre okot adhat, csak éppen a bizakodásra nem, hiszen ő az a fickó, aki teljesen tönkre vágta a Harry Potter franchise-t. Viszont fölösleges lenne tagadnom, hogy Margot Robbie minden megmozdulására nagyon kíváncsi vagyok, mert szerintem az elkövetkező egy-két évtized egyik legfontosabb amerikai színésznőjéről van szó. Így természetesen a legújabb Tarzan-feldolgozás sem maradhat ki. 

 

18. Ice Age: Collision Course

Habár a jégkorszaki állatos ökörködés eddigi négy epizódja nem képvisel konstans módon magas színvonalat, az azért biztos, hogy önismétléssel sem lehet vádolni a franchise-t. Eddig mindegyik rész teljesen egyedi kalandokat mutatott be, így remélhetőleg ötödszörre is valami újdonságot, és remélhetőleg jobb fajta kidolgozást kapunk, na meg persze fasza poénokat.

 

17. Independence Day: Resurgence

Valószínűleg nem én vagyok egyedül azon az állásponton, hogy A függetlenség napja az egyik legjobb világpusztítós hollywoodi látványfilm, jóval több értéket és magasabb szórakoztatási faktort képvisel, mint a zsáner egyéb képviselőinek nagy része. Két dolog miatt bízom eléggé a folytatásban. Egyrészt ott van a tény, hogy húsz év után érkezik a második fejezet, tehát remélhetőleg a pénzlehúzásnál valamivel több indok is áll a projekt mögött, másrészt pedig visszatér a rendező, Roland Emmerich, aki azért tud ilyesmi cuccokat csinálni, az első rész pedig egyértelműen a második legjobb filmje A hazafi után.

 

16. Warcraft: A kezdetek/Warcraft

Ez is egy olyan videojáték-eposz alapján készült, amivel egyetlen másodpercet sem játszottam, de a rajongók már eléggé várták a filmadaptációt. Az előzetest megnézve valóban elég érdekesnek tűnik ez az alkotás, hiszen klasszikus hangulatú fantasy már elég régen járt a mozikban, legalábbis a minőségi fajtából. Egyedi látványvilág és heroikus kalandok. Biztosan nem lesz rossz!

 

15. Kung Fu Panda 3

Habár az első két rész közül egyik sem robbant akkorát, mint mondjuk a Pixar alkotásai, azért meg kell hagyni, hogy mindkettő kellemes, szórakoztató kikapcsolódásként szolgált. Az előzetesek alapján a harmadik felvonás is illeszkedik majd a sorba, én legalábbis már az alábbi videót nézve is jókat röhögtem.

 

14. Szemfényvesztők 2/Now You See Me 2

Az első rész 2013 egyik legnagyobb meglepetését okozta számomra, így őszintén remélem, hogy méltó folytatás készült. Valószínűleg nem, de mekkora faszaság lenne, ha mégis!

 

13. Inferno

Való igaz, hogy a Dan Brown regényeiből készült eddigi két film nem aratott osztatlan sikert, ám ez nem gátolta meg a készítőket abban, hogy újra belevágjanak Robert Langdon kalandjainak mesélésébe (én amúgy szerettem a Da Vinci-kódot és az Angyalok és démonokat is, bár utóbbit kevésbé). Nem értem, hogy miért hagyták ki Az elveszett jelképet, ami szerintem sokkal jobb regény, mint az Inferno, de sebaj, Tom Hanks újra itt van, Ron Howard is visszatért, szóval biztosan nem lesz sok okunk panaszkodni.

inferno.jpg

 

12. X-Men: Apokalipszis/X-Men: Apocalypse

Megmondom őszintén, én soha nem tudtam annyira lelkesedni ezért a szériáért, mint a nézők többsége. Korrekt filmek ezek, de egyiket sem éreztem eddig kirobbanónak. A legutóbbi Az eljövendő múlt napjaihoz olyan előzetest raktak össze, aminek köszönhetően epekedve vártam a premiert, ám a végeredményben sajnos csalódtam (ez nem jelenti azt, hogy ne tartanám jó filmnek!). A következő, minden korábbinál nagyszabásúbbnak tűnő kaland trailerében egy klasszikus jellegű szuperhősös látványfilmet vélek felfedezni, semmi többet, ám pont ezért hiszek abban, hogy ezúttal majd pozitívan fogok csalódni.

 

11. Doctor Strange

Benedict Cumberbatch óriási színésztehetség, ám ehhez képest mégsem ismert igazán széles körben. Persze, a filmrajongók mind kenik vágják szerepeit, ám rengeteg átlag moziba járó valószínűleg csak "látásból" ismeri. Nem is csoda, hogy a színész bevállalta a Marvel filmuniverzumához való csatlakozást, és ha már így tett, akkor egy igazán egyedi figurára voksolt. Keveset lehet tudni a produkcióról, de hogy a főszereplő kiváló lesz benne, az gyakorlatilag biztos.

doctor-strange.jpg

 

A lista első fele errefele! A harmadik rész itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr908200138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nátán Apfelbaum 2015.12.28. 08:49:57

Sorszámos filmek.
Érted?

europass8 2015.12.28. 11:19:39

""Margot Robbie minden megmozdulására nagyon kíváncsi vagyok, mert szerintem az elkövetkező egy-két évtized egyik legfontosabb amerikai színésznőjéről"'"
marmint AUsztral aki az USA-ban dolgozik? vagy hogy kell erteni ezt a mondatot?

Formaggio 2015.12.28. 13:08:20

ID:Anno tele volt primitív nagyon sztereotip (1-2 jelzővel körülírható) figurákkal. Gyenge a sztori. Akkor megnéztem, most nem hogy a mozijegyet nem fizetem ki, de még a lemezterületet is sajnálom rá, hogy letöltsem.

Amúgy nem csak Amerikában készülnek filmek.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.12.28. 16:55:58

na ezek közül már a szemfényvesztők 2, meg az x-men érdekel.

karmaloser 2015.12.28. 18:56:36

David Yates teljesen tönkre vágta a Harry Potter franchise-t?
Az utolso 4 resz volt a legjobb..

Todward 2015.12.29. 01:01:43

Mindegyik film remake, reboot vagy folytatás. Röhej.

csodatévő dzsagodar 2016.01.02. 21:15:39

Tom Hanks egy ritka szar színész. Egy igazi felkapott senki.

Filmworlds blog · http://filmworlds.blog.hu/ 2016.01.02. 22:21:44

A Függetlenség napja 2 valóban érdekes lesz! Azt mi is várjuk már!
süti beállítások módosítása