Movie Tank

Berserk: The Golden Age Arc II - The Battle for Doldrey (2012) - V. Olvasói Hét

2015. szeptember 12. - Sparrow

Kérte: Farkas55

A korábbi animesorozat egyfajta remake-je gyanánt elkészült Berserk trilógia első része korrekt, látványos kalandfilm volt, ám számomra nem képviselt igazán kirobbanó minőséget. Reménykedtem benne, hogy a folytatásnak sikerül emelnie a téteket és az élmény hatásfokát.

berserk22.jpg

A Héják Bandája nevű zsoldoscsapat továbbra is a középkor vérgőzös világában szolgálja azoknak az érdekeit, akik megfizetik a Griffith vezette harcosok seregét. A csapat parancsnoka, Guts, azonban emlékszik még a vezérrel való megismerkedésre, és tudja, hogy Griffith tervei magasabbra törnek hadurak és királyok szolgálásánál. A következő lépcsőfok egy, a támadásoknak száz esztendeje masszívan ellenálló erőd, Doldrey bevétele, amelynek őrzői ritkaságszámba menően kemény, halálos lovagok, akik minden bizonnyal alaposan megizzasztják majd A Héják Bandáját.

A második felvonás beigazolja reményeimet, hiszen egy, az első részénél mélyebben kidolgozott forgatókönyvvel rendelkezik. Különösen fontos hangsúly helyeződik a karakterekre, akiket alaposan kielemeznek a készítők ebben a másfél órában. Guts-ban újra és újra felsejlenek a Griffith-tel való megismerkedés során a vezértől halott, céltudatos elképzelések, és ezek a gondolatok eléggé felzaklatják a főhőst, hiszen saját vezetőjében és barátjában veszélyforrást vél felfedezni. Eközben sokat foglalkozik a produkció a zsoldosbanda másik parancsnokának dilemmájával, Casca ugyanis állandóan azzal a problémával szembesül, hogy minden harci tudása és tapasztalata ellenére nem veszik őt kellően komolyan női mivolta miatt. A játékidő vége felé pedig Griffith figuráját is egy eddig ismeretlen oldaláról láthatjuk, hiszen ezekben a jelenetekben a férfi gyengének, sebezhetőnek látszik.

berserk222.jpg

A látványvilág továbbra is egészen lélegzetelállító. A klasszikus stílusú rajzfilm és a komputeranimáció csodálatosan egészítik ki egymást, és ezáltal maradandó vizuális élményben részesítik a nézőt. Az izgalmas, kalandos cselekményvezetés kiváló jelenetkoreográfiák keretein belül elevenedik meg. A csatajelenetek elképesztőek, a harcok szemet gyönyörködtetően látványosak, mindehhez pedig pazarul ábrázolt, megkapóan stílusos brutalitás társul rengeteg kiontott vérrel. De nem csak az összecsapások emlékezetesek, hiszen a film második felében kapunk egy igazán hangulatos báljelenetet, valamint egy, minden ízében letaglózóan érzéki, elragadó szexjelenetet is. A színhasználat teszi fel a koronát a vizuális élményre, hiszen az élénk, dinamikus, csodaszép összetétel végképp eléri, hogy a néző belefeledkezzen a produkcióba, ráadásul még a változatos filmzene is támogatja az atmoszférát.

A Berserk: The Golden Age második felvonása jobban sikerült az első résznél. A forgatókönyv mélyebb, a látványvilág pedig, ha ez lehetséges, még lélegzetelállítóbb. 8,5/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr337660110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása