Movie Tank

Hannibal - 1X13 ( Az évadzárás )

2013. június 23. - Sparrow

Mint a gyorsvonat, úgy robogott el ez a tizenkét hét ( a negyedik rész ugye csak egy kis szösszenet volt ), befejeződött a Hannibal első évada. Az alkotók ügyes történetvezetéssel állították össze a körülményeket a tökéletesen feszült fináléhoz. Will és Hannibal harca vérgőzös háborúvá terebélyesedik, az álarcok lekerülnek, a titokra fény derül. A kérdés csak annyi, hogy akad-e támogatója a megerősítetten labilis Willnek. Persze, Dr. Lecteren kívül, aki mindent megtesz azért, hogy "megmentse" a főhőst.

Hannibal-ep112-jpg_170600.jpg

Hátborzongató lidércnyomással indul a záróepizód, amitől Will ébredés után sem képes szabadulni. Az agyhártyagyulladás csak ürügy volt, a főhős valóban labilis, egyre inkább elveszíti a lába alól a talajt, és szinte megkönnyebbüléssel fogadja, amikor Jack letartóztatja azt feltételezve, hogy ő Hobbs másolója. A forgatókönyv minden részletre odafigyel, Hannibal ördögi terve zsigerig hatoló feszültség kíséretében teljesedik ki, így annak ellenére tudjuk elismerni a jó doktor zsenialitását, hogy minden tette mérhetetlen gonoszságról tanúskodik. A korábbi filmekhez képest egyfajta új értelmet nyer Hannibal figurája. A doktornak nincs indítéka, ezért nem figyel fel rá senki, külsőre a leghiggadtabb ember, akivel valaha találkoztunk. Kimért pszichiáter, aki kannibalizmusával csupán őrült rögeszméjének próbál értelmet adni.

Azon túl, hogy Hannibal figurája maximálisan csúcsra van járatva, Willből is igyekeztek a lehető legtöbbet kihozni az alkotók. A kép összeáll, és a főhős így már a legnagyobb teljességében tud megmutatkozni előttünk. Tudja, hogy neurológiai baj van vele, de egyvalamiben biztos: Nem ölt meg senkit. Emellett tetszett, hogy Alana Bloom karaktere túllépte a papírvastagságot, és mintha már komplett személyisége lenne.

A zárójelenet fantasztikus, a történetet príma módszerrel hagyják nyitva, tombol a feszültség, mindenki őrjöngve várja a folytatást. Én is, ugyanis innen már nem is lehetne úgy folytatni, hogy a feltételezett befejezés a Vörös sárkány nyitánya. Bryan Fullerék mindent felborítottak, aki azt hitte, hogy a végkifejlet ismeretének birtokában van, az tévedett, az ismert rendszer összeomlik, és a határozatlanság uralkodik.

Hogy ezt miképp folytatják jövőre, arra nagyon kíváncsi vagyok. 9/10.

Mivel az összes epizódról írtam, megint csak kitudom számolni az évad átlagértékét, ami 8,42/10. Ez azért eléggé izmos teljesítmény!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr565374430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.24. 08:46:05

bitang jó rész volt, de még mindig nem értem, hogy 3 rész óta mindg elmondják, hogy vajh ki lehet a gyilkos, és lassan mindenki gyanús csak hannibal nem?!?!

Jól éreztem, hogy szkáli ügynök tudja/sejti, hogy hannibal kannibál, de minimum beteg?!

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2013.06.24. 17:03:33

@doggfather: Szerintem is eléggé rejtélyes volt az a párbeszéd, de végső soron úgy gondolom, hogy nem tud a nő semmi konkrétumot.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.24. 20:02:38

@Sparrow: az a nem hiszem, hogy borjú mondat volt érdekes, meg, hogy rájönnek a mintájára.
süti beállítások módosítása