Movie Tank

Supernatural/Odaát - 8X01

2012. október 04. - Sparrow

Nem kellett hozzá különösebben sok idő, hogy a tavasz folyamán gyors egymásutánban ledaráljam a Supernatural első 7 évadát, hiszen már az első szezon fanatikus rajongóvá változtatott. Mikor május/június tájékán befejeztem a 7. évadot, eléggé elszontyolodtam, hogy hónapokat kell várnom a friss epizódokra. Ám végre elérkezett 2012 októbere, és megindult a 8. évad, kisebb extázisba is kerültem rögtön, mikor az oly régóta várt The Road So Far felirat felvillant a képernyőn. Elképesztően kíváncsi voltam, hogy a számtalan hátborzongató kaland, a sárga szemű Azazel, Lucifer, Az Apokalipszis Lovasai, az arkangyalok, és a leviatánok után mivel gyűlik meg Sam és Dean Winchester baja. Nem kellett csalódnom, a 8. szezon is legalább olyan faszának ígérkezik, mint az eddigiek.

season-8.jpg

A nyitóepizód rögtön Dean Purgatóriumból való váratlan és meglepő visszatérésével kezdődik. Először semmit sem tudunk meg a szabadulásról, csak azt látjuk, hogy egy különös potyautas is érkezett Deannel. A gyakorlatilag a sorozat évadjainak nyitóhagyományává vált nagy ölelkezés, majd összezördülés Sam és Dean között ezúttal sem marad el, hiszen utóbbi megtudja, hogy öccse felhagyott a vadászattal, és sorsára hagyta Isten prófétáját, Kevint, a dolgok közepébe a nem túl távoli előzmények során, akaratán kívül belecsöppenő fiút. Ám a tesók azért mégiscsak sok minden szart megjártak már együtt, így hamar elsimítják a konfliktust és nekilátnak felkutatni Kevint.

Időről időre láthatunk egy-egy flashbacket, így elkezd körvonalazódni Dean Purgatóriumból való szabadulása, és az, hogy Sam milyen okokból hagyott fel a családi mesterség művelésével. Hamar ráakadnak Kevinre, aki szintén mesél az eltelt egy évről, és megtudjuk, hogy a sorozat legkarakteresebb rossz fiúja, a sátáni Crowley hogyan próbálta saját céljaira felhasználni a fiút, aki azonban túljárt az eszén. Örömmel nyugtáztam, hogy Crowley minden jel szerint erre a szezonra is marad a legfőbb fő genya, egy nagyon hatásos, és kiválóan megrázó jelenetben tudatosítja bennünk eme tényt a démon. A Supernatural egyik óriási pozitívuma mindig is az volt, hogy úgy tudott baromi jó poénokat közvetíteni, hogy közben megőrizte a történet komolyságát, darkos hangulatát. Ezt a hagyományt is folytatják az alkotók, ezúttal is számos humoros képkockával találkozunk, de az olyannyira imádott nyomasztó, kegyetlen atmoszféra sem tűnik el, sőt, Lucifer szabadulása óta nem volt ilyen erős.

Úgy néz ki, hogy az évad főszála arra fog épülni, hogy Sam és Dean Crowleyval versenyt futva igyekeznek véglegesen bezárni a Pokol Kapuit. Egy nagyon izgalmas évad érdekében remélem, hogy a Pokol Királya a lehető legnagyobb erőket mozgósítja a fiúk ellen, hogy azoknak legyen bőven elég szétrúgni való segg az étlapjukon. Az évadnyitó 8/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr354820355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2012.10.04. 19:16:18

Valahol a 3-4.évad között kezdett ellaposodni a sorozat, az 5-re meg már saját maga paródiája lett, a 6. pedig egyenesen nézhetetlen volt, ezért ott el is kaszáltam. Időnként mégis eszembe jut, hogy el kéne kezdeni újra az egészet, mert hiányoznak Winchesterék. De ezzel a poklos-mennyes-angyalos-luciferes marhasággal annyira idétlen, gagyi irányba vitték el, hogy kétszer meggondolom előtte.
süti beállítások módosítása