Movie Tank

Egy levegővel #2

2011. december 16. - Sparrow

Ismét kettő idei filmet hoztam, ezúttal a könnyebben emészthető fajtából.

Kung Fu Panda 2

Az igazán szórakoztató első rész után 2011 - ben megérkezett Po és az Őrjöngő Ötös második világmentő kalandja. Ezúttal Shen nagyúr próbál véget vetni a kung funak és kísérletet tesz Kína meghódítására is. Nincs más hátra, az újdonsült Sárkányharcosnak kell útját állnia.

Jópofa, egészséges, szórakoztató idiótaság a Kung Fu Panda 2. Az állatok harcművészekként való ábrázolása és az irreális harcjelenetek bugyuta hatást keltenek, de ezen is inkább nevetni fogunk, nem pedig szörnyülködni. Főleg, hogy az akciójelenetek koreográfiája elsőosztályú, a film vizuális világa pedig maga a gyönyör. Komoly meglepetést okozott számomra a pazar animáció a lenyűgöző színekkel és a látványos akciókkal. A karakterek többsége jól működik, egyedül Tigris a kivétel, aki marha irritáló, viszont a szuper erős sáska és a Yodát utánzó Shifu mester garantáltan mosolyra kanyarítják a néző száját. Továbbá a fő gonosz Shen is kreatív karakter, bár páva mivolta eléggé komikussá teszi. A zene igazi keleti dallamokból tevődik össze, és felteszi a végső pontot a hangulatra.

Hupikék törpikék

Ez viszont maga a nagybetűs SZAR. Ezzel be is fejezhetném az írást, mert a Hupikék törpikéket lehet szó szerint is egy levegővel jellemezni. A rendező Raja Gosnell érthetetlen, hogy miért vállalta el a filmet, hiszen ő korábban rendezett már igencsak szórakoztató vígjátékokat, elég ha csak a Gagyi mamira, vagy a Scooby Doo - A nagy csapatra gondolunk. A történet szerint a Peyo képregényeiből és a nagyon színvonalas rajzfilmsorozatból ismert kis kék lények ezúttal egy különös átjárón keresztül a mi világunkba érkeznek. Na de kérem, BASSZAMEG?! Hol volt ilyen példának okáért a rajzfilmben? Ekkora agyhalott marhasággal agyoncsapni az egész filmet rögtön tízperc után minek? Mindezek után kis hőseinket megtalálja Patrick ( Neil Patrick Harris ), akinek ezek után teljesen a feje tetejére áll az élete. Harris az Így jártam anyátokkal című tévésorozatból lehet ismerős, amit én ugyan nem nézek, de állítólag nagyon jó, épp ezért érthetetlen, hogy a színész miért adta a nevét egy ilyen trágyatengerhez. Címszereplőink CGI - je maga a kész pokol, ráadásul a jellemrajzok is pocsékak. Az eredetileg aranyos, szerethető törpikék itt ronda, kék trollok. Törp papa lyukas fejű, irritáló vénség, törp pilla sznob kurva, Duli fuli buzi, Vitéz meg egyszerűen paraszt. A Hókuszpókot alakító Hank Azaria minden idők egyik legszarabb színészi alakítását produkálja, de a helyzetet javítja, hogy jó öreg macskája, Sziamiaú mindig kiröhögi, ám ezek a vihogások nagyon furcsa hatásúak is egyben: Mintha a cicus az egész stábon röhögne...   

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr283468753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jackass99 2012.07.14. 17:26:23

Szerintem is a hupikék törpikék 3D egy nagy szar volt. Nem volt benne semmi vicces. A törpök pedig kúrvára irritálók voltak.
süti beállítások módosítása