Movie Tank

Forráskód

2011. augusztus 23. - Sparrow

Sziasztok!

Annak idején nem vártam annyit a Forráskód című filmtől, hogy beüljek rá moziba. Így utólag viszont bánom, hogy nem tettem, ugyanis nagyon jó filmmel van dolgunk.

Colter Stevens ( Jake Gyllenhaal ) pilóta egy vonaton ébred egy általa ismeretlen ember bőrében. Vele szemben egy nő ( Michelle Monaghan ), akit szintén nem ismer, de a nő láthatólag jól tudja, ki az, akinek a testében Colter felébredt. A vonat azonban nyolc perc múlva felrobban, és Colter egy kabinban tér magához. Egy monitoron keresztül létesít vele kapcsolatot egy katona, Goodwin ( Vera Farmiga ). Coltert újra visszaküldik a vonatra azzal a feladattal, hogy találja meg a merénylőt. Ha nem sikerül, visszaküldik újra, de mindig csak nyolc perce van. Olyan, mint valami időutazás, de hamarosan kiderül, hogy valójában nem az. Colternek pedig szembesülnie kell a fájdalmas valósággal.

Nagyon ütős sci - fi történet a Forráskód, Duncan Jones rendezésében. Nagyon jó alapötlet, és ami a legfontosabb, hogy eredeti. Pedig ma már azért elég nehéz eredetit alkotni a sci - fi műfajban. Jól felépített cselekmény, ami egy pillanatra sem válik unalmassá. A szövegkönyv marha jó, különösen a film zárómonológját kell kiemelnem, ami hihetetlenül ütős. Colter elég sokszor visszatér a vonatra ugyanarra a nyolc percre, de minden látogatás más, ezáltal igen változatos az összkép.

Jake Gyllenhaal maximálisan helyt áll, semmi kivetnivalót nem találtam a játékában. Michelle Monaghan fantasztikus, egyre jobban kedvelem. És ezúttal Vera Farmiga is összeszedte magát. Ráfért már A tégla után.

Kiemelném még a nagyon jó vágást, ami fontos szerepet kap abban, hogy a film ne váljon unalmassá.

A Forráskód az idei év egyik legemlékezetesebb, és egyértelműen legeredetibb filmje. Mindenkinek ajánlom a megnézését, aki egy kicsit is szereti a filmeket. A sci - fi rajongóknak pedig egyenesen kötelező.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok! 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr373174004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sh1mmy 2011.08.24. 13:53:10

Azonos véleményen vagyok a filmel kapcsolatban.
Nekem igazán kellemes csalódás volt, mert úgy ültem le hogy ez egy tucatfilm, de teljesen mást kaptam.
süti beállítások módosítása