Movie Tank

Zöld lámpás

2011. augusztus 11. - Sparrow

Sziasztok!

Nemrég olvastam egy interjút Martin Campbell rendezővel, aki eléggé nemtörődöm módon nyilatkozott új filmjéről, a Zöld lámpásról. Hál' Istennek, a filmen ennek a nemtörődömségnek nyoma sincs, és az idei év egyik legjobb képregényfilmjét köszönthetjük benne.

Hal Jordan ( Ryan Reynolds ) profi vadászrepülő - pilóta, amúgy pedig egy rendkívül szétszórt alak. Mikor az univerzum védelmezői, a zöld lámpások legerősebb harcosának ( Temuera Morrison ) űrhajója gonosz támadás következtében lezuhan a Földre, a gyűrű, ami hatalommal ruházza fel a lámpásokat, kénytelen utódot választani korábbi gazdája helyett. A különös varázsgyűrű Hal mellett dönt, aki így belép a zöld lámpások sorába. Azok vezetője, Sinestro ( Mark Strong ) nem látja őt szívesen soraikban, mivel gyenge fajnak tartja az embert. Ezelőtt senki nem volt tagja a zöld lámpásoknak közülünk. Végül Hal bizonyítja bátorságát és rátermettségét, és ezzel nem csak a Földet menti meg, de gyerekkori szerelmét, Carolt ( Blake Lively ) is visszaszerzi.

Fantasztikus képregényfilmet köszönthetünk a Zöld Lámpás képében. Számomra egyértelműen kellemes csalódás volt. Nagyon tetszett, hogy, különösen az átlag szuperhős filmekhez képest, komolyabbra vette a témát, és egy pillanatra sem esett át a ló nyálasabb vagy gyerekesebb oldalára. A sztori és a forgatókönyv megalkotása összesen négy ember nevéhez fűződik: Greg Berlanti, Michael Green, Marc Guggenheim és Michael Goldenberg. Az utóbbi négy úriember hibátlan munkát végzett, és a rendező Martin Campbell is pofásan összerakta a filmet, annak ellenére, hogy számára eddig ismeretlen terep volt egy ilyen CGI - központú film. Ami nagyon tetszett, hogy a szerelmi szál nagyon jól volt felépítve, és egy pillanatra sem vált ömlengéssé. Emellett a forgatókönyv többi része is nagyon jó. A film nem rohan, szépen, fokozatosan halad, és ritkán mondható el egy mozgóképről, hogy ennyire jól belövi a jó sebességet.

Ryan Reynolds maximálisan helyt áll, nem igazán lehet belekötni. Blake Lively már a Tolvajok városában is felhívta a figyelmemet magára. Ezúttal teljesen más karaktert kapott, de ezt tökéletesen hozza, ráadásul eszméletlenül gyönyörű. Peter Sarsgaard negatív karaktert játszik, és kellően átéli a szerepét. Mark Strong nem túl jól, de azért nem vészes. Feltűnik egy mellékszerepben Tim Robbins is, aki lehetne jobb, de azért tűrhető játékot produkál.

A film látványvilága lélegzetelállító. Fantasztikus CGI - munka. Le a kalappal! Az Őrzők bolygója nagyon jól van megcsinálva ( az Őrzők az univerzum egyik legrégebbi fajához tartoznak, ők a zöld lámpások vezetői ). Továbbá elég sok idegen fajt is megmutatnak nekünk ( igaz, a legtöbbet csak rövid időre ), mindet tökéletesen kivitelezve. Az akciójelenetek látványa nem is lehetne jobb, és hihetőbb, továbbá a fő gonosz, Parallax kialakítása is lenyűgöző.

A Zöld lámpást mindenképpen ajánlom megnézésre! Ha valamire érdemes kifizetni a mozijegy árát, akkor erre a filmre igen. A zárójelenet ( ami a stáblista elejét megszakítva érkezik ) nyilvánvalóvá teszi a második rész valószínűségét. Várom szeretettel!

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr843146674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása