Movie Tank

Horror - hétvége: Cannibal Holocaust

2011. május 01. - Sparrow

Sziasztok!

Folytatódik a Horror - hétvége, ezúttal Olaszország 1980 - as klasszikusával, a Cannibal Holocausttal.

Egy négytagú dokumentumfilmes stáb érkezik a Dél - Amerikai dzsungelbe, hogy filmet forgassanak az ott élő kannibál törzsekről, és életmódjukról. Azonban nem sokkal az indulásuk után nyomuk veszik. Két hónappal az eltűnésüket követően a New York Egyetem egyik antropológusa ( Robert Kerman ) a keresésükre indul egy idegenvezetővel ( Salvatore Basile ) és annak társával. Nemsokára rátalálnak a kannibál törzsekre, a filmesek holttesteire és a filmtekercsekre. Visszatérve a civilizációba, megkezdik a tekercsekre felvett anyag vágását. Ám eközben olyan dolgokkal szembesülnek, amire senki sem számított.

A filmnek van egy kis ál - dokumentarista jellege, ugyanis a játékidő egy részében a négy filmes által felvett, még nyers képkockákat láthatjuk. A Cannibal Holocaust híréhez méltóan brutális film, de az erősen sokkoló jelenetekből kevesebb van, mint amennyit vártam. A mondanivaló nagyon megfogott. Már az elég sokatmondó, mikor a film elején egy riporter a kannibalizmusról beszél, és közben New York utcáit és épületeit láthatjuk. A mozgóképben kőkeményen bemutatásra kerül az ember kegyetlensége és gyenge jelleme.

https://m.blog.hu/jo/jobbmegijedni/image/Cannibal%20Holocaust%202.jpgKiemelkedő pozitívum még a gyönyörű, vagy a brutális jeleneteknél a komor zene. Nagyon jól el lettek találva a dallamok.

A színészi játékokról sokat nem beszélnék, mert ennek a filmnek az esetében ez egyáltalán nem mérvadó. Mindenki megállja a helyét, de higgyétek el, ha megnézitek ezt a filmet, nem a színészi játékokra fogtok figyelni.

A Cannibal Holocaust egy nagyon jó film, egyértelműen kellemes csalódásként könyvelem el. Az elemzés végén szeretném nektek idézni a film zárómondatát, ami tökéletes befejezés. Köszönöm, hogy elolvastátok!

" Nem tudom, vajon kik az igazi kannibálok. " ( Harold Monroe )

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr272869571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyula Lunka 2014.01.19. 20:55:21

remelem hogy tudni fogok letolteni filmeket
süti beállítások módosítása