Movie Tank

Testvérek

2011. február 02. - Sparrow

Sziasztok!

Sokszor hallottam már másoktól, hogy Tobey Maguire milyen rossz választás volt Peter Parker szerepére. Én már akkor sem értettem, hogy ezt miért mondják. Azt meg, hogy Tobey rossz színész lenne konkrétan elutasítom. Hogy miért? Mert láttam Jim Sheridan 2009 - es remekművét, a Testvérek című drámát.

http://thevideostrip.com/shop/images/brothers_dvd_2009.jpgSam Cahill ( Tobey Maguire ) katonatiszt, és emellett apja büszkesége. Testvére Tommy ( Jake Gyllenhaal ) viszont pont az ellentéte. A film a börtönből való szabadulásával kezdődik. Tommy és a két férfi apja ( Sam Shepard) között kemény ellentét van, mivel az apa úgy érzi, nem lehet büszke Tommyra semmiért, míg Samre annál inkább. Nem sokkal Tommy szabadulása után Samnek el kell mennie Afganisztánba, de ott a helikopterüket lelövik. Samet mindenki halottnak hiszi. Tommy pedig igyekszik segíteni Sam feleségének, Gracenek ( Natalie Portman ) és két kislányának.

Ám Sam nem hal meg. Egyik társával ( Patrick John Flueger ) túlélik a támadást és elfogják őket. Szörnyű testi és lelki kínokat kell kiállniuk. Végül kiszabadítják őket, ám az a Sam, aki hazaérkezik, már nem ugyanaz, mint aki volt.

Na melyik pozitívummal kezdjem... Mondjuk azzal, hogy Sheridan megtalálta talán a legmegfelelőbb színészgárdát. Ennél jobbat ebbe a filmben nem tudok elképzelni. Tobey Maguire igaz, hogy néha kicsit túljátsza a szerepét, de ettől még nagyon jól hozza a karaktert. Jake Gyllenhaal is szinte hibátlan. Néha meg is lepődtem, hogy mennyire. Natalie Portmantől egyértelmű a profi alakítás. A három főszereplő közül szerintem utóbbinak van a legnagyobb jövője, főleg azok után, amit a Fekete hattyúban produkált. A két gyerekszereplő sem annyira vészes. Az egyik jelenetben egyikük nagyon irritáló, de ott talán ez is volt a cél.

A film története szintén kitűnő. Ötletes, fordulatos, megrázó, és messziről kerüli a sablon fogalmát. Ezutóbbi miatt szeretem nagyon a drámákat, és itt ez különösen helytálló. A      Tommy és az apja közti kapcsolat alakulása is érdekes a filmben, és azért ez kaphatott volna egy kicsit nagyobb hangsúlyt is. Az operatőri megoldások is jók a filmben. Mikor például a két katonát egyik fogvatartójuk kézikamerával videózta, jó ötlet volt, hogy egy pár másodpercre átváltott a film a kézikamera képére. Ki kell még emelni a gyönyörű zenét, ami mindig a legjobb pontokon szólal meg.

A Testvérek című 2009 - es műremek egy nagyon jó film kiváló történettel, nagyszerű színészi játékokkal, és gyönyörű zenével. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr272633532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

||aNtHoNy|| · http://mooviemania.blog.hu/ 2011.02.02. 15:30:01

Nagyon rég meg szeretném nézni már ezt a filmet,gondoltam,hogy nem lehet rossz és ezt a te írásod is megerősítette!

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.02.02. 15:57:25

Mindenképpen nézdd meg, mert garantáltan nem fogsz csalódni.:D

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2011.02.03. 11:04:25

Nekem többen mondták, hogy nagyon unalmas, de a színészek miatt adok majd neki egy esélyt. Csak általában nincs hangulatom a drámákhoz :)

tyereskova 2011.02.06. 15:37:27

én az eredeti filmet láttam előbb, a testvéred feleségét..., ami tényleg zseniális alkotás. nemrég ezt is megnéztem és valami borzasztóan gagyinak éreztem...közelébe sem kerül ez a remake a dán filmhez.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.02.06. 15:50:52

@tyereskova: Én nem is tudtam, hogy ez egy remake. Az amerikaiak már tényleg nem tudnak eredetit alkotni? Na mindegy, számomra ettől még ugyanolyan jó film.

||aNtHoNy|| · http://mooviemania.blog.hu/ 2011.02.09. 11:03:56

@Sparrow: Tényleg nem tudnak eredetit alkotni...:D Hiszen nekik nem az számít,hogy egy film mennyire zseniális,hanem az,hogy mennyit lehet vele keresni. És ez a baj..

Pszt! 2011.05.02. 20:01:05

Borzasztóan unalmas film.
süti beállítások módosítása