Kizsigerel a szép új világ: Black Mirror - 1. évad

2017. január 18. - Sparrow

A sorozatok aranykorát éljük. Sokan vannak, akik már saját szériafogyasztásuk rendszerét is csak naplózás útján képesek követni. Mikor is jön az új rész? Akkor ez az évad most véget ért? És mikor indul a következő? Egyesek már odáig merészkednek, hogy a darálások köré szervezik életüket. Azért az egyensúlyt illik fenntartani, de tény, hogy a feladat nehéz, hiszen jobbnál jobb show-k várnak arra, hogy megismerkedjünk velük. Manapság már egyértelműen beszélhetünk a bőség zavaráról. Választanunk kell. Mert nem tudunk mindent nézni egyszerre. Nincs rá időnk. Egyéb életterületeink érdekében időgazdálkodásunkat újra kell szerveznünk, és meg kell békélnünk a gondolattal, hogy nagy eséllyel kimagaslóan minőségi alkotások kerülik el figyelmünket. A Black Mirror például kifejezetten alul hype-olt sorozat a nagy nevekhez képest, pedig kiemelt figyelmet érdemelne.

A Black Mirror nem csak azt bizonyítja be, hogy a modern kori informatikai forradalom számos megtárgyalni való, kockázatos területet teremt, hanem azt is, hogy az antológia műfaja kiváló eszköz lehet a kezünkben, ha túl sok mondanivalónk van. Üzenetünket így fejezetekre bonthatjuk, és máris nincs szükség arra, hogy minden közlendőnket egyetlen történetbe sűrítsük bele.

mirror.jpg

Tovább

Tévésorozat készül a Blöff-ből, itt is van az előzetes

Guy Ritchie egyik legjelentősebb rendezése volt a Blöff, még a direktor pályájának korai szakaszában. A produkció azóta is kirobbanthatatlanul terpeszkedik kultstátuszában, és vélhetően a rajongók nagy része úgy gondolja, hogy ez is azon történetek közé tartozik, amelyekhez nemigen illene hozzányúlni.

Most mégis érkezik a klasszikus mű tévésorozatra adaptált verziója, ami nagyjából olyan, mintha példának okáért Quentin Tarantino Ponyvaregény-ét próbálnák meg a kis képernyőre ültetni. Persze, nem kell rögtön, már látatlanban temetni a produkciót, hiszen láthattuk, hogy a Fargo esetében kifejezetten jól működött a televíziós továbbgondolás.

A színészgárdát ráadásul a Harry Potter-széria Ron Weasleyjeként elhíresült Rupert Grint is erősíti. Az előzetes meg is érkezett, a tovább után várakozik.

snatch.jpg

Tovább

A spániel, ami farkasszemet nézett Istennel - Neil Gaiman & Michael Reaves: Köztesvilág

A párhuzamos valóságok gondolata nagy izgalommal képes eltölteni az egyszerű, meg a bonyolultabb embert is. Nem is csoda, hiszen végtelenül különleges és érdekes a feltevés, miszerint adott esetben számtalan másik világ létezik, amelyekben szintén létezünk, pontosabban léteznek az adott síkoknak megfelelő énjeink. Neil Gaiman, a fantasztikus Amerikai istenek és a korszakformáló Sandman képregénysorozat alkotója Michael Reaveshez társulva gondolkodott el a témáról. A Köztesvilágot kezdetben televíziós sorozatnak szánták, végül mégis regény lett belőle.

koztesvilag.jpg

Tovább

Kifejezetten mutatósak A szépség és a szörnyeteg új poszterei

Tavasszal megérkezik a Disney élőszereplős meseadaptációkat bemutató projektjének legújabb felvonása, amely a stúdió rajzfilmklasszikusainak egyik legfontosabb címét, A szépség és a szörnyeteg-et dolgozza fel. 

A főszerepben Emma Watson lesz látható, aki természetesen a kettő vadonatúj poszteren is szerepel.

beauty3_1.jpg

Tovább

Bemutatkozik az életnagyságú Lego Batmobil!

Hamarosan befut a meglepően jól sikerült, így méltán népszerű A Lego-kaland spin-off produkciója, amelyben az eredetinél jóval lazább, viszont eléggé magányos Lego Batman kalandjait követhetjük nyomon.

Ha Batman, akkor kell Batmobil is, és bizony a Chevrolet-en nem fog múlni. Életnagyságú modellt prezentáltak a denevérjárgányok szériájának legújabb képviselőjéből, amelynek felkonferálására ráadásul egy igencsak vicces videó is érkezett.

A tovább mögött fotógaléria! 

Tovább

Chewbacca megcsonkítja az egyik szereplőt Az ébredő Erő kimaradt jelenetében

Tavaly ilyenkor még javában tombolt a filmünnep, amit a legfrissebb Star Wars-epizód teremtett. Sokan nem örültek, amikor kiderült, hogy a rossz emlékű előzménytrilógia után folytatódik a messzi-messzi galaxis története, de J.J. Abrams bebizonyította, hogy bőven van még potenciál a sci-fi-történet egyik legjelentősebb legendájában.

Mint minden filmben, úgy Az ébredő Erő-ben is csak a végső vágás után kanonizált jeleneteket láthattuk. Akadnak kimarad képsorok. Ezek közül nézhetünk meg most egyet, ami vélhetően túlzott brutalitása miatt nem kerülhetett be a produkció összképébe. A főszereplő Rey konfliktusba keveredik Unkar Plattal, azzal a kereskedővel, akinek szülőbolygóján az ócskavasakat szállította ételért cserébe, de Chewbacca közbelép, méghozzá nem is akárhogy.

chewie.jpg

Tovább

Robert De Niro, mint nagypályás csaló - The Wizard of Lies előzetes

Robert De Niro jó ideje nem szerepelt igazán emlékezetes tévéfilmben. Nyilván nehéz évtizedeken át a csúcson maradni, ráadásul már nagyon nem mai gyerek a színészlegenda, de azért jó lenne látni tőle még néhány működőképes jutalomjátékot az esetleges nyugdíjba vonulás előtt.

Most itt a lehetőség, hiszen De Niro lesz Bernard Madoff megszemélyesítője a The Wizard of Lies című tévéfilmben, amit az HBO szállít. A főhős a történelem legnagyobb pénzügyi csalásának elkövetése által vált hírhedté. Vallomástételét követően 150 év börtönre ítélték.

Robert De Niro mellett Michelle Pfeiffert is láthatjuk a produkcióban, amihez megérkezett az előzetes. Igazán erős, hangulatos trailer!

wizard.jpg

Tovább

Íme még három fotó a Logan-ből

Egyre közelebb a Logan márciusi premierje, így nem meglepő, hogy kezd eléggé behajrázni a marketinggépezet. Hugh Jackman utoljára növeszt karmokat, hogy szembeszálljon a nem mutánsnak való vidék démonaival a modern western beütéssel operáló, melankolikusnak ígérkező történetben.

James Mangold rendező közzétett még néhány képet a filmből.

loganfoto2_1.jpg

Tovább

A hetedik napon - A kör (2002)

Az újabb korosztályok felnövésének, illetőleg a technikai fejlődés gyorsuló iramának keresztmetszetében egyre inkább hajlunk az interaktív, de ilyen minőségében nem testmozgást jelentő szabadidő eltöltési cselekvéstípusok felé. Online játékokban veszünk részt, rommá kommenteljük mások bejegyzéseit és videóit, miközben számunkra is adva van minden lehetőség ahhoz, hogy az internet szolgáltatásait kihasználva saját tartalmainkat osszuk meg a névtelen nagy tömeggel. A televízió azért mégis stabilan tartja magát a mai napig, hiszen gondoljunk csak bele, milyen megnyugtató érzés egy fárasztó munkanap vagy iskolai tortúra után lehuppanni a kényelmes karosszékbe és megnézni valami jó műsort. Persze manapság egyre ritkább a minőségi tévés tartalom, de igaz, korábban is alaposan meg kellett válogatni, hogy milyen program sugárzását fogyasztjuk.

Mert van, amelyik csak szimplán bugyuta vagy ostoba, de néhol akár még halálos hatásba is botolhatunk...

ring.jpg

Tovább

Megérkezett a Logan szinopszisa, és a film zenéjébe is belehallgathatsz!

Márciusban megérkezik a várva-várt Logan, amelynek melankóliáját Johnny Cash Hurt-feldolgozása mellett az a tény is erősíti, ami szerint ez lesz Hugh Jackman utolsó kalandja Rozsomák bőrében. Remélhetőleg méltó búcsút kap a színész James Mangold rendezőtől, aki most közzétett egy rövid részletet a film zenéjéből. Az érdekes dallamízelítőt a tovább mögött hallgathatjátok, miután elolvastátok a film szinopszisát.

logan_2.jpg

Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu