Movie Tank

Tagfelvétel - Csatlakozz a Movie Tank-hoz!

2017. január 29. - Sparrow

Na, ilyet sem csináltam még! Most viszont eljött az ideje. Nyilván észrevettétek, hogy november óta a korábbiaktól eltérő szellemben, megújult rendszerben írom a blogot. Több a poszt, változatosabb és aktuálisabb a tartalom, továbbá minden nap frissül az oldal.

Ahhoz, hogy ez a rendszer hosszú távon is fennmaradhasson, szeretnék felvenni magam mellé minimum egy, maximum három társszerkesztőt. Az elmúlt hat és fél évben egyszemélyes szerkesztőségként működtem, de most megpróbálnék szintet lépni. Három pozícióra keresek jelentkezőket, ezek a következők: filmkritikus/elemző, sorozatkritikus, hírszerkesztő.

Alább a részletek!

darthvader_1.jpg

 

Amennyiben filmkritikusnak jelentkezel, kérlek, küldj kettő filmelemzést. Az egyik filmet szabadon megválaszthatod, a másik írás viszont mindenképpen Danny Boyle kultikus, Trainspotting című 1996-os filmjéről szóljon.

- Terjedelmi megkötés nincs.

- Az írások tartalmazzanak rövid, spoilermentes történetleírást!

- Az írások végén 10-es skálán értékeld az adott filmet!

- Az elemzéseknek adj címeket, majd kötőjellel írd melléjük az adott film magyar címét, ha nincs magyar címe, akkor az angolt, és zárójelben jelöld meg a megjelenés évét is! PL.: Ben Affleck idézetes könyve - Az éjszaka törvénye (2016)

Az elemzések tartalmazzanak legalább 2-3 képet!

 

Amennyiben sorozatkritikusnak jelentkezel, kérlek, küldj egy évadkritikát egy általad ismert széria akármelyik szezonjáról.

- Terjedelmi megkötés nincs.

- Az írás végén 10-es skálán értékeld az adott évadot!

- Az elemzésnek adj címet, majd nevezd meg az adott sorozat címét, kötőjel után pedig jelöld meg, hogy hányadik évadról szól az írásod! PL.: Én a helyedben meg sem nézném: A Series of Unfortunate Events - 1. évad

Az elemzés tartalmazzon legalább 2-3 képet!

- Sorozatkritikusnak akkor jelentkezz, hogyha viszonylag gyakran nézel különböző szériákat, és lehetőség szerint az aktualitásokkal is tartod többnyire a lépést.

 

Amennyiben hírszerkesztőnek jelentkezel, dolgozd át magyar nyelvű filmhírekké a következő két linken található információkat: Legion kulisszavideó, Millie Bobby Brown a Godzilla 2.-ben

- Lehetőség szerint ne erőltetett tükörfordításban gondolkozz, próbálj saját szavaiddal fogalmazni! A hírekben meg nem fogalmazott, de általad ismert (és alátámasztható) információk is színesíthetik az írásaidat.

- Igyekezz kreatív címet adni a filmhíreknek!

- A filmhírek tartalmazzanak egy-egy képet!

 

Válaszd ki, hogy melyik pozíció érdekel a leginkább, és jelentkezz! Persze egy ember több kategóriában is írhat, ha nagyon csábítónak találja a dolgot. A jelentkezéseket a sparrow.movietank@gmail.com címre várom február 15-ig. A Tárgy-mezőbe írjátok a következőt: Tagfelvétel.

Kérlek, vedd figyelembe a következő szempontokat:

- Csak akkor jelentkezz, ha már betöltötted 17. életévedet! Felső korhatár nincs.

- Nem kell diplomás filmesztétának lenned (én sem vagyok az), de azért legyél tisztában a filmvilág lényeges dolgaival, a jelentős alkotókkal és az aktualitásokkal.

- Értelemszerűen fontos a jó íráskészség, és különösen lényeges a helyesírás

- Kiegészítő tagságról lenne szó, heti néhány cikk megírásáról (vagyis nem venne el túl sok időt a mindennapjaidból). Akkor jelentkezz tehát, ha úgy véled, valóban tartós aktivitással tudsz majd írogatni!

- Sokan valószínűleg tudják, de azért fontos megjegyezni, hogy anyagi, tehát fizetős ellenszolgáltatást nem tudok felajánlani, ez számomra is csupán lelkesen űzött hobbi. Ugyanakkor a Movie Tank az elmúlt években felkerült - a Vertigo Média kivételével - az összes fontos magyarországi filmforgalmazó sajtólistájára, így folyamatosan érkeznek a sajtóvetítésekre szóló meghívók. Ennek megfelelően, alkalomadtán lehetőséged nyílna részt venni ilyen jellegű eseményeken.

 

Sokáig egyszemélyes szerkesztőségként működtem, de most tehettek róla, hogy ez változzon! Várom a jelentkezéseket! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr7112166813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása