Movie Tank

Winchesterék a brit akcentus szorításában - 12. alkalommal is visszatért a Supernatural!

2016. október 16. - Sparrow

A Supernatural, vagyis a jó néhány évaddal lemaradásban lévő magyar változat címadása szerint az Odaát már igazi televíziós veteránnak mondható. Több, mint egy évtizede fut a népszerű fantasy sorozat, amelynek fénykora már kétségkívül a múlté, sokan már inkább csak viccként tekintenek rá, de mégis, a mai napig rengetegen leülnek megnézni az aktuális epizódot. Sam és Dean Winchester sok viszontagságot megéltek már. Apokalipszistől kezdve Luciferen át maga a Sötétség is megérkezett, ám most, a 12. évadban, úgy néz ki, valami egészen emberivel kell majd megküzdeniük. És lehet, hogy ez lesz az, ami nagyon jót tesz majd a sorozatnak.

A poszt az előzményekre nézve spoilereket tartalmaz!

supnat_2.jpg

Eléggé úgy fest, hogy a készítők az előző évaddal egy időre kimaxolták a természetfölötti témakörét, már ami a grandiózusságot illeti. A 11. szezon főszála ugyanis Isten testvére, a Sötétség alakja köré szerveződött, aki hiába hatalmas lény, sikerült pocsékul lezárni a történetét. Az előző évad befejezése valóban vicckategória volt. Viszont belépett a történetbe maga a Mindenható (pontosabban kiderült egy korábbi epizódszereplőről, hogy ő nem más, mint Isten), ezzel pedig a sorozat egy régi kérdésére sikerült végre választ adni, és némiképp a rajongói kíváncsiságot is kielégíteni. Az évad végén Sam-et meglőtték, Dean pedig összefutott harminchárom éve halott anyjukkal...

Pontosan ugyanott folytatjuk, ahol a cselekmény az előző évad végén abbamaradt. Bizony, a Winchester fiúk legnagyobb motivációja, brutálisan meggyilkolt anyjuk valóban visszatért, pontosabban visszahozták a halálból. Mondhatnánk, hogy ez már a hülyeség melegágya, de akármennyire lehetetlen is ez az ötlet, ha belegondolunk, rengeteg lehetőséget rejt magában. Habár így elsőre az újra egymásra találásból vajmi keveset hoztak ki a készítők, a jövőben a család majdnem teljes újjáegyesülése még komoly érzelmi futamokat szállíthat. Ráadásul az újra lélegző Mary komoly lelki konfliktust él meg azért, mert fiai vadászokká lettek, ráléptek arra az útra, amitől óvni akarta őket. Ebből még rengeteg izgalom és dráma adódhat, csak legyen fantázia az írókban!

supnat3_1.jpg

Na de ami a lényeg! Úgy fest, hogy ebben az évadban a fivéreknek nem természetfeletti csapással kell felvenniük a harcot. Mellékvágányon ugyan ott bujkál Lucifer és az újfent hatalomra törő Crowley, a főellenség az első rész alapján az Egyetemesek brit hálózata lesz. Merthogy az előző szezon végén kiderült, hogy bizony ilyen is van. A magas szervezeti kultúrát magáénak tudó szörnyvadász csoport az amerikai, függetlenekből álló rendszernél jóval profibb módon kezeli a természetfeletti veszedelmeket. Ebből adódik a konfliktus. A Sam-et foglyul ejtő, rideg Egyetemes nő az amerikai vadászokhoz akar eljutni. Szándékai elmondása alapján nemesek, ám brutális és kegyetlen fellépése bizalmatlanságot szül, nem csak Sam-ben, hanem a nézőben is. Az mindenesetre biztos, hogy egy jól tálalt, erőteljes és sokrétű emberi ellenfél igazi vérfrissítés lehet a megfáradt sorozat számára.

Tehát itt tartunk most. Dean és Sam még le sem zárták teljesen a legutóbbi világméretű konfliktust, máris újra veszélyben vannak, de legalább a mamájuk visszatért, aki akár még létfontosságú tényező is lehet az elkövetkezőkben. Vagy nem. Ez az írókon múlik.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr4811813607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása