Movie Tank

Kínos - Így zárt a The Walking Dead 5. szezonja

2015. március 31. - Sparrow

Peregnek a hónapok és az évek. Nem csak arra emlékszem még tisztán, amikor a The Walking Dead negyedik évadáról írtam a posztot, hanem még a harmadikról való körmölés is eléggé élénken él a fejemben. És íme, már véget is ért egy újabb szezon, a stáb ötödszörre megy nagy pihenőre. Ezúttal azonban nagyon is szükségük van a szünetre, ami után remélhetőleg feltöltődve, ötletgazdagon térnek vissza, hogy minél előbb feledtessék a produkció eddigi leggyengébb évadát, pontosabban azokat az epizódokat, amelyek miatt a leggyengébb lett végül ez a felvonás. Az ötödik szezon sokszor megcsillant, összességében azonban gyengén sikerült. És a legszomorúbb az, hogy az évadzáró volt az egész tortúra egyik legszínvonaltalanabb megmozdulása.

walkingdead.jpg

Az előző rész végén Michonne lecsapta Rick-et, aki most már ébren tervezget társaival. Az alexandriai főnéni eközben megbeszélést hív össze, meg kell hagyni, csúnyán be van rágva kedvenc seriffünkre. Darylék pedig ismét megtapasztalják, hogy odakint egy meglehetősen barátságtalan embercsoport gyülekezik az árnyak között.

A nyitójelenet nagyszerűen sikeredett. Visszatér a rejtélyes vándor, és láthatunk egy megbélyegzett homlokú srácot is. A készítők alapoznak a hatodik évadnak, miközben remek képek felhasználásával hozzák ismételten előtérbe az ember embernek farkasa-esszenciát.

Aztán a főcím után megtörik a színvonal, és zuhanni kezd a minőség. A 90 percesnek ígért epizód végül egy órát tesz ki, ám ezt az időtartamot sem sikerül megfelelően kitölteni. A cselekmény unalmas és elszomorító mértékben izzadtságszagú. Az alkotók hirtelen előkapják a közelmúlt összes konfliktusát, majd igyekeznek mindegyiket színvonalasan kikerekíteni, ám ennek az eredménye egy olyan vegyes vagdalt lesz, amelynek egyik nyúlványa sem képes végül igazán nagyot robbanni. Akadnak izgalmas megmozdulások, időnként megnő a feszültség, ám a forgatókönyv rendszerint elrontja a hangulatot klisés problémamegoldásaival. Az epizódvégi keménykedésen sem tudunk igazán meglepődni, hiszen már két epizóddal korábbra vártuk a szóban forgó mozzanatot. Rick karaktere zavaró mértékben túl van misztifikálva. Oké, bírjuk a rendőrurat, de azért nem kéne félistenként kezelni csupán azért, mert hónapokig kibírta borotválkozás nélkül.

Végül érkezik egy cliffhangernek tűnő valami, ám őszintén megmondom, egyáltalán nem csigázott fel a dolog. Gyenge lett ez a rész, évadzárónak egyenesen siralmas. 4/10.

Ez a szezon volt eddig a leggyengébb a TWD tárházából. Mivel az összes epizódról írtam, átlagolhatom az adott pontszámokat, és ezt megtéve láthatjuk, hogy az ötödik évad 7,53/10-et ér. Elsőre nem tűnik annyira kevésnek, pedig az...

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr1007321272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.04.01. 12:45:45

nem meglepően ahogy végig nem értettem veled egyet most sem.
Nem volt ez ennyire rossz évad, sőt.

A negyedik második fele (úton terminusba) sokkal gyengébb volt,m int ennek a legrosszabb pillanata is.
süti beállítások módosítása