Movie Tank

The Walking Dead - 5X11

2015. február 24. - Sparrow

A tizedik epizód úgy ért véget, hogy amennyiben évadzáró lett volna, biztosan agyf@szt kapok, mert bizony régen volt már, hogy ennyire vártam a következő TWD-epizódot. Persze, tudtam, hogy az izgalmas felütés után aprólékosan fogják adagolni az információkat a készítők, és igen, az új rész valóban a sejtelmek negyven perce volt.

twd511.jpg

Az előző epizód végén ugye megérkezett ez az érdekes fickó, aki azt mondta, hogy jó hírei vannak Rick számára. Ám ami inkább meghökkentett az a csávó civilizált megjelenése volt, továbbá szembetűnt ápoltsága, tiszta ruhái, kipihent, könnyed kisugárzása. Na a kérdés, hogy ebből vajon mi lesz, egészen vad elméleteket szült az agyamban.

És most itt van ez a férfi, aki azt mondja a szupercsapat tagjainak, hogy társaival nem messze egy jól védett közösséget futtatnak, és szeretnék meghívni őket állandó lakosoknak. És itt előkerül az epizód legfontosabb témája, ami nem más, mint a bizalmatlanság, ami vetélytársat nem tűrő gondolatokban és érzelmekben nyilvánul meg. Rick és a többiek érthető módon nehezen tudnak már bármit is elhinni az átélt szörnyűségek után. A Kormányzó, a Terminus, és a kórház ismeretében ez a hozzáállás teljesen érthető is. Fontos megemlíteni, hogy egy kicsit tartok már az önismétlés esélyétől. Ebben a részben konkrétumok még nemigen derülnek ki, de jó lenne, ha nem kéne újra egy közösségből való kiábrándulást, és a belőle való kimenekülést végignéznünk. Vagy ha muszáj, akkor valamilyen újító módon bemutatva eltudnám fogadni.

Technikai és rendezési szempontból ez az epizód is egészen kiváló volt. Egy bizonyos szakaszon izgalmas éjszakai akcióorgiát kapunk a nyakunkba, telis-tele zombikkal, látványos vérengzéssel, és nagyívű feszültséggel. A beállítások kreatívak, finomkodás pedig természetesen ezúttal sincs.

Az epizód befejezése lehetne baljós, ám mintha furcsa békességet éreznénk kiáramlani a képsorokból. Na és pont ez szüli aztán a baljóslatú hangulatot, hiszen tudjuk, hogy ebben a zombivilágban tényleg nem szabad senkibe se bizalmat fektetni, hogy ember embernek farkasa. De vajon most is? Meglátjuk. A jövőheti előzetes képei mindenesetre semmi jót nem sugallnak hőseink számára. A 11. rész szolidabb 8/10-et érdemel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr307212105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.02.25. 12:36:24

nekem nagyon tetszett a vihar előtti csend hangulata végig.
süti beállítások módosítása