Movie Tank

Top5 Legnagyobb Csalódások 2014-ből

2014. december 28. - Sparrow

Minden évben akadnak olyan filmek, amelyektől előzőleg nagyon sokat várok, ám végül nem képesek még csak megközelíteni sem a képet, amit korábban, vágyakozón kialakítottam róluk magamban. 2014 sem volt más, idén is érkeztek keserű csalódások. Az alábbi öt film közül csak egy olyan van, amit rossznak tartok, kettő olyan, amit közepesnek, és kettő, amit jónak (amúgy a véletlen folytán sorrendben is így fognak következni), tehát fontos leszögezni, hogy a válogatás és a rangsorolás alapját nem a filmek minősége, hanem kizárólag a csalódás mértéke adta.

Amennyiben valamelyik filmről a bővebb véleményem is érdekel, kattints az adott alkotás címére!

5. Műkincsvadászok

Ékes példája annak, amikor a trailerben a film összes értékelhető jelenetét megmutatják. Komolyan mondom, többet értek, ha megnézitek az előzetest, mert azon legalább szórakoztok egy jót, míg a teljes filmen halálra unjátok magatokat. De ezt tessék úgy érteni, hogy a Műkincsvadászoknál unalmasabb, érdektelenebb filmet még nem láttál. Ki gondolta volna, hogy George Clooney csak ennyit képes kihozni egy háborús filmdrámából és egy rakás jó színészből...

monuments.jpg

 

4. The Expendables - A feláldozhatók 3.

Akiknek már a második rész se tetszett, nyilván ettől sem vártak sokat, én azonban nem tartozom közéjük. Az első kettő Expendables-filmet bármikor újranézem, nagyon bírom ezeket a pörgős, poénos, nosztalgikus alkotásokat. Azonban amit harmadszorra összeraktak a fiúk, az bizony kimeríti a csalódás fogalmát. Az alacsony korhatár-besorolás rányomja a bélyegét az összképre, ami közel sem olyan izmos, és lelkes, mint amilyen az előző két felvonás volt.

expendables-3.jpg

 

3. Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész

A népszerű könyvtrilógia harmadik részét második nekifutásra sem tudtam végigolvasni, ám a kettébontott filmadaptáció első részét ettől függetlenül vártam, mert a Futótűz bebizonyította számomra, hogy a gyengébb könyvből lehet jobb filmet csinálni. Ezúttal ez nem jött be. Az éhezők viadala harmadik mozgóképes manifesztációja csúfosan elbukott a pénzéhségen, egy dögunalmas, rétestészta módjára nyújtott, készülődős, időhúzó alibivacak lett a végeredmény.

mockingjay.jpg

 

2. Sráckor

Richard Linklater úgy gondolta, hogyha tizenkét évig forgat egy filmet ugyanazokkal a színészekkel, majd hanyatt vágja magát neki az egész világ... És igaza lett! Félreértés ne essék, emelem kalapom az egész stáb előtt, mert óriási mérföldkövét rakták le a filmművészetnek. De akkor sem fogom, soha a büdös életben újranézni. Sehol sincs ez az igazán erőteljes filmdrámák szintjéhez képest. Az érzelmek idővel elvesznek a botrányosan túlnyújtott, egy bizonyos ponton túl már non-stop dögunalmas cselekményvezetésben, az amúgy ügyes mondanivaló pedig ereje nagy részét elveszti a túlságosan sok üres jelenet során. Ettől függetlenül egyszer kötelező megnézni mindenkinek, aki egy kicsit is szereti a filmművészetet, de ne tessék beleképzelni a megváltást, mert akkor úgy jártok mint én...

boyhood.jpg

 

1. X-men: Az eljövendő múlt napjai

Jó kis film ez is, csak közel sem annyira, mint vártam. Nem hazudok, az év egyik, ha nem a legjobb alkotását akartam látni, amikor beültem a moziba, hogy megnézzem a franchise élére visszatérő Bryan Singer időutazós szuperhősfilmjét. Korrekt munka, látványos, tulajdonképpen szórakoztató is, de annyira érdektelen, és összecsapott forgatókönyvvel rendelkezik, hogy az már-már a botrányos kategóriát képviseli. A hangulat lapos, az összkép felületes, és káoszhatást kelt, vagyis az utólagos szájíz igen keserű.

x-men_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr67009013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2014.12.28. 10:55:29

A Sráckort nem láttam, annak a helyére betolnám mondjuk a Csodálatos Pókember 2-t. Az éhezők viadalát szintén nem láttam, de annál alapból arra számítok, hogy egy fos, úgyhogy az nálam nem lesz csalódás. Egyébként idén minden 5 filmből 4 csalódás volt, az 5. meg olyan semmilyen, hogy nem is lesz idén top10-es listám a legjobb a filmekből, mert egyszerűen nem volt annyi.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.12.28. 13:15:19

"Komolyan mondom, többet értek, ha megnézitek az előzetest, mert azon legalább szórakoztok egy jót"
Hát ne haragudj, de ennek már az előzetese is rohadt szar volt, én akkor döntöttem el, hogy meg sem nézem.

Expendablestől, Mockingjaytől ugyanúgy nem vártam semmit, az első két helyezett meg jó lett, csak nem érted, menj inkább Transformerst nézni :P

Nálam amúgy valahogy így nézne ki a lista:
4-5. Noé
1-3. Interstellar

Ez a kettő nekem 5 filmnyi csalódással is felért, úgyhogy több szereplőnek nagyon nincs is értelme. :D

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.12.28. 14:03:57

@danialves: Oké, de neked az Interstellar azért nem tetszett, mert a filmértésed olyan szinten van, hogy maximum a borsba mehetnél el kritikusnak. :D Így nem csoda hogy nem becsülöd a valódi értéket.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.12.28. 14:07:05

@Sparrow: Nem, az Interstellar azért nem tetszett, mert nem ismételtem át az általános iskolás fizikát és emiatt nem értettem. ;)

Benedek Szénási 2014.12.28. 17:33:48

Pókember? Top 5? Alapból semmit se vártam volna tőle, de egész pozitív kritikákat kapott ( egy pókembernél már az pozitív, ha nem lesz szétoltva) úgyhogy elkezdett érdekelni. Bár ne tette volna. 0 elvárással elment volna de így egy csalódás az egész film. Főleg Jamie Foxx. Főleg ő érdekelt volna de vagy kék volt vagy geek. Egyik se testhez álló szerep.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2014.12.28. 18:13:22

Pedig az Interstellar kifejezetten gyenge film... A Coherence is jobb volt nála pedig azt a milliomod résznyi összegből készítették.

Én nem vártam jó filmeket, nem is csalódtam. Olyanok jöttek be nagyon amikoról előzőleg nem is hallottam"

Példának okáért a "Hundred Feet Journey" vagy a "Nightcrawler" zseniális filmek voltak. Vagy az indiai Lunch Box.

shred 2014.12.28. 18:18:02

Nekem a Mockingjay jobban tetszett az előző résznél, hozzáteszem, az egész Éhezők-látványvilágot fájdalmasan művinek és súlytalannak találom. A harmadik rész legalább ritmusában, az akciójeleneteivel feszesebb lett, mint a Futótűz.

látogató_ 2014.12.28. 18:43:11

Te tényleg komolyan vártál bármit a százszor lenyúzott történetek százegyedik bőrétől? Vagy az Ocean's Thirteen kurvára túlhájpolt trilógiája után meglepődsz azon, hogy milyen lett az ugyanarra a kaptafára csinált Műkincsvadászok.
Ezekhez csak azért köthető a Sráckor, mert neked az sem teccett. Amúgy kakukktojás ebben a sorban. Műfajában is, meg színvonalában is. Szerintem.

Bergyilkos Bohoc 2014.12.28. 18:47:03

A Műkincsvadászokat a mai napig felemlegetjük. Én hülye, hagytam magam rábeszélni és fizettem a mozijegyet. Embert nem hallottam még akinek tetszett ez az lassú dögunalmas valami. Duna tv-n egy szerda délután elmegy, de amúgy katasztrófa. Pedig esküszöm szeretem a II.vh témájú filmeket és a képzőművészetet.

tjunior 2014.12.28. 19:47:53

Nem állítok sorrendet
-Rossz szomszédság
-The Raid:Berandal
-Mr. Peabody és Sherman
-Godzilla
-Jégvarázs (idén láttam)

veghist 2014.12.28. 19:49:54

Azért szerintem egy alapállás, hogy valaki az év legnagyobb csalódásairól ír valaki és nem az év leginkább kellemes meglepetéseiről...

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.12.28. 20:10:12

@veghist: Ajánlom figyelmedbe a négy órás posztot.

D2 2014.12.28. 21:26:55

Na akkor a filmbloggerek essenek egymásnak, a Sráckor-t máshol ajánlják (filmbook.blog.hu/).

Sandokohn - a maláj jiddis 2014.12.28. 22:02:05

Szerintem a legnagyobb csalódás az Interstellar volt az idén.

portugéza 2014.12.28. 22:15:08

@Chaoyang: Kösz, hogy eszembe juttattad a Lunch Box-ot (Dabba), moziban lemaradtam róla, de az alábbi linken most meg is nézem:

www.thevideo.me/pbjgnxym3rab

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.12.28. 23:59:32

hát a legtöbb film, amit láttam wc-n lehúzható, egyszer, jó néhányról nem volt előzetes infóm, így nagyon elvárás se, de azt hozták

Jegkoko 2014.12.29. 09:01:09

Nem tudom mit keres ezen a listán az x men, mert véleményem szerint egyálltalán nem volt csalódás.

hidegsegg 2014.12.29. 14:44:03

Fury. Bár mit is várhattunk volna tőle...
süti beállítások módosítása