Movie Tank

Top10 Legjobb Karakterek a Star Wars-szériából

2014. december 21. - Sparrow

Most, hogy végre sikerült beiktatnom egy teljes körű újranézési folyamatot abból a franchise-ból, ami gyerekkorom meghatározó filmes élményei között foglal el kiemelkedő helyet, ideje alkotnom egy toplistát, mintegy összegzés jelleggel. Az alábbiakban az általam a Star Wars eddig létező hat filmjéből összeválogatott tíz legjobb karaktert láthatjátok rangsorolva, néhány gondolattal megtoldva. Nem mintha lenne értelme ezt leírni, de a lista szubjektív, csak és kizárólag az én véleményemet tükrözi.

star_wars2.jpg

10. Darth Maul

Ő az egyetlen, aki úgy képviseli az előzménytrilógiát a listán, hogy az eredeti filmekben egyáltalán nem tűnik fel. A Baljós árnyak iránt érzett gyerekkori szeretetem elmúlt az újranézést követően, ám Darth Maul-t továbbra is kegyetlenül király, elképesztően badass karakternek tartom, akiről tény, hogy nem tudunk meg sokat a film során, ám az biztos, hogy amikor képernyőn van, uralja a teret.

darthm.jpeg

 

9. Chewbacca

A Millennium Falcon másodpilótája, a robusztus wookiee, aki egyaránt rendelkezik tiszteletet parancsoló, kissé ijesztő, valamint rendkívül szórakoztató kisugárzással. Hogy mit mond, azt szinte senki sem érti meg, de ez őt nem érdekli, mindenről van véleménye, állandóan bömböl, ám ennél sokkal fontosabb, hogy soha eszébe nem jutna megfutamodni, minden helyzetben bátran harcol, és nem hagyja cserben társait.

chewie.jpeg

 

8. Az Uralkodó

Habár egy és ugyanazon személyről van szó, én mégis Palpatine-tól külön kezelném most, és csak az eredeti trilógiában látható megjelenéséről írnék. A Galaktikus Birodalom Uralkodója, Darth Vader mestere A Jedi visszatérben szerepel számottevő mértékben, ám ott elképesztően hatásos kisugárzással bír. Félelmetes, egyenesen sátáni megjelenése már távolról előrevetíti gonosz, manipulatív, a Sötét oldal hatalmát uraló jellemét.

emperor.jpg

 

7. C-3PO

A rendszeresen tervezőjéért kiáltó droid, aki 6 millió kommunikációs forma ismeretére van beprogramozva. Nem szereti a kalandokat, a frász kitöri a körülötte cikázó lézernyaláboktól, de mégis mindig odakeveredik a legnagyobb gebasz kellős közepébe. Szórakoztató, intelligens humort képviselő komikus figurája az űreposznak, nagyszerű színesítőelem az alapjában véve komor történetben.

c3po1.jpg

 

6. Luke Skywalker

A galaxis peremvidékén nevelkedett fiúnak sokáig fogalma sincs arról, hogy kinek a vére csörgedezik az ereiben. Egyik napról a másikra válik belőle a lázadók, és a fény utolsó reménye. Elvágyó, kalandokra éhes személyisége tudatos küldetéscentrikusságba torkollik, ahogy rálép a Jedi lovaggá válás rögös útjára, amelynek végén nem csupán saját, hanem egy egész galaxis nevében száll szembe élete legnagyobb próbatételével.

luke.jpg

 

5. Ben Kenobi

A titokzatos remete, aki azonnal ott terem, amikor Luke élete veszélybe kerül. Az öregember, a Jedik vallásának egyik utolsó képviselője, akit egykor Obi-Wan Kenobi néven ismertek. Amikor megérzi, hogy Luke megérett a nagy feladatra, azonnal hajlandó megkezdeni a küldetést. Magához veszi a Jedik fegyverét, és hozzálát Luke kiképzéséhez, amivel egy egész galaxis sorsát alapozza meg.

benkenobi.jpg

 

4. R2-D2

A kicsi droid a széria legnagyobb túlélője. Óriási csaták egész sorában volt jelen, ráadásul mindig a frontvonalban segédkezett a főszereplőknek. A félelem nincs beprogramozva az adatbázisába, ugyanakkor leleményes, és mindig megtalálja a megoldást, még a legreménytelenebb helyzetekben is.

r2d2.jpg

 

3. Darth Vader

Amikor a Sötét oldal lovagja megjelenik, feketeségbe borul a tér, hiszen Vader nagyúr kegyetlen, gonosz, és nem ismeri a megalkuvás fogalmát. Az Uralkodó szavának vakon engedelmeskedő férfi, az egykori Jedi lovag, aki elképesztően kreatív jelmezében pózolva örökre beleég a néző emlékezetébe, a jelek szerint még saját fia kérésére sem hajlandó nemet mondani a sötétségre. De vajon tényleg van benne még jóság, vagy ez csupán hiú ábránd?

darth-vader2.jpeg

 

2. Han Solo

A bolygóközi fenegyerek, akivel egyszerűen nem lehet nem szimpatizálni. Nagyképű, nárcisztikus, és goromba, ugyanakkor mindig érzi, hogy hol a helye, és habár kedves szavakra nem tőle kel számítani, barátaiért mindig kiáll, és idővel a lázadók egyik kulcsfigurájává válik.

hansolo.jpg

 

1. Yoda mester

Újranézéstől függetlenül mindig is úgy gondoltam, szerintem már az eredeti trilógiával való legelső találkozásomkor is, hogy Yoda a legeslegjobb karakter a messzi-messzi galaxisban. A látszat csal, a kis, zöld kobold hatalma ugyanis óriási. Kicsi testét átjárja az Erő, ami kívülről is körülöleli alakját, így biztosítva erőteljes aurát a figurának. Végtelenül bölcs, kissé erőszakos mester, aki egy ideig, Obi-Wan halála, és Luke kiképzése között, az egyetlen élő Jedi lovagként éli öreg napjait a mocsaras Dagobah-rendszerben.

yoda.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr966999899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2014.12.21. 08:42:45

Sehol egy női karakter? Mondjuk nem is volt túl sok.

pangea 2014.12.21. 12:10:33

Leia hercegnő? Neki kellett volna az elsonek vagy a masodiknak lennie!!!!

Túrós (törölt) 2014.12.21. 12:52:29

Azta, ennek a posztna annyi értelme volt mint leírni a legkirályabb 10 számjegyet 1-10 ig !!!

Rodolfo63 2014.12.21. 13:03:20

@pangea: szerintem itt nem az volt a rangsorolási szempont, hogy ki néz ki a legjobban a jabba-bikiniben :D

Hiryu 2,0 · http://theidf.blog.hu/ 2014.12.21. 13:04:58

Boba Fett?????????????????????????????????????????????????????????????

Viszlát és kösz a halakat 2014.12.21. 13:16:56

Darth Maul nekem a túldizájnolt semmit jelenti és amikor a fénykard másik végén is kijött a "penge" ott tettem be a "szánalmasan röhejes" dobozba az egész DM figurát

Viszlát és kösz a halakat 2014.12.21. 13:18:07

Mondjuk Yoda karaktere is kapott egy oltári pofont amikor átment falon pattogó gumimaciba

Bambano 2014.12.21. 13:45:08

a legdurvább arc r2-d2.
minden mondatát kifütyülték...

Bikli néni 2014.12.21. 13:51:07

Hátööö... Leia helyett be lett rakva Darth Maul, és kb. ennyi. Hiába, a jó karakterek az eredeti trilógiában voltak :)

Szóval oké, szubjektív listával nem vitázunk, bár DM számomra is tök érthetetlen, mit keres ezen a listán. Leia annyira mély nyomokat nem hagyott - meg igazából rajta kívül van még összesen talán részenként egy jelenet, ahol nő szerepel (Beru néni, ionágyút kezelő csaj, támadásról referáló csaj) -, de azért voltak még érdekes karakterek. Én Lando-t is bírtam, meg az admirálist is a Birodalom visszavág-ból.

Gringo 2014.12.21. 14:44:23

Boba Fett és Jabba hogy maradhatott ki?

Solmenir 2014.12.21. 16:21:52

Kimaradt Jarjar Binks

Mitya Ivanov 2014.12.21. 16:37:59

@Viszlát és kösz a halakat:
nekem pedig az a jelenetsor maga volt a legnagyobb WTF???

larry 2014.12.21. 18:56:07

Tűkön ülve várom a Top 2 Tom és Jerry karakter posztot.

steery 2014.12.21. 19:31:16

10. Darth Maul beleesett a harcosok legnagyobb hibájába: lebecsülte az ellenfelét. Különben Kenobi nem tudta volna félbevágni és Maul simán győz.
9. Csubakka az Új reményben gyáva nyúlként viselkedett a szemétzúzdában. Ott nyüszített a sarokban félelmében és eszébe sem jutott volna kimenteni Lukeot a dianoga szorításából, így szokás szerint Hannak kellett intézkednie.
8. Palpatine elég rondán néz ki A Jedi visszatérben. Nyilván azért, hogy a külalakja passzoljon a ronda lelkéhez. Épp csak a valóságban ez elég valószínűtlen lenne. Aki ilyen gazdag főgengszter, az simán megengedhetne magának néhány plasztikai műtétet a Winduval történt kis affér után, sőt akár egy új, tökéletes testet is klónoztathatna magának, amibe átültetheti az agyát.
7. C-3PO az ügyetlenül csetlő-botló robot ősképe. Kész csoda, hogy egyáltalán mozogni bír és folyton túléli a csatákat, kalandokat. Remélem az új SW-ben már olyan protokoll droidok lesznek, amik úgy mozognak, mint az Én a robot-ban az NSZ-5-ösök.
6. Luke a legjobb szereplő vitán felül az egész SW-ben. A szegény parasztlegény, aki elindul, mint Kukorica Jancsi, szerencsét próbálni a nagyvilágba. Épp csak a párját nem találja meg a mese végére, ami egy komoly hiányossága a sztorinak.
5. Kenobi az SW univerzum titkos főszereplője. Ellentmondásos személy, akit bár mesternek neveznek, mégis elképesztő ökörségeket csinál, mint egy félművelt padawan és jól megnehezíti mindenki dolgát a tetteivel. A főbb hibái: nem képezte ki rendesen Anakint. Aztán meg nem ölte meg, csak otthagyta, sülni a saját zsírjában. Aztán nem kezdte el kiképezni Lukeot már kisgyerekként a Tatuinon, csak várt 20 éven át a háttérben. Aztán nem mondta meg neki, hogy Vader az apja, Leia a testvére. És persze a halála után is elcseszte a dolgokat, mert 3 évig nem szólt Lukenak, hogy húzzon tüstént Leiával együtt a Dagobára tanulni.
4. Artu tökéletes robot főszereplő lenne, ha nem sípolják ki minden szavát a filmekből. Egy robot, ami emberekkel együtt dolgozik és nem tud beszélni? Micsoda marhaság ez?
3. Vader tökéletesen hozza a formáját. Kegyetlen kiborg, szadista hadúr és igazi pálforduló áruló. Aki nála gonoszabb, meg aljasabb, az már csal. Szerintem még Palpatinénél is rosszabb, hiszen kinyírta a feleségét, a mesterét, és majdnem végzett a gyerekeivel is.
2. Han Solo, mint kábítószer csempész és párbajhős, űrkalandor és nőcsábász csirkefogó az a figura, aki feldobja az egész SW univerzumot. Az ő dumái igazi örökzöldek: "Na nem! Börtönblokkba aztán végképp nem megyek! Minek elsietni a dolgot? Előbb-utóbb úgyis ott kötünk ki!"
1. Yoda mester valóban bölcs, de közben mégis elképesztő hülyeségeket csinál az előzmény trilógiában, amivel jelentős mértékben hozzájárul a Jedi Rend csúfos bukásához. És az, hogy nem mondja meg Lukenak kerek-perec, hogy mire számítson, kicsoda Vader és ő is hallgat Leiáról, mint Kenobi, talán a legfatálisabb tévedése.
0. Leia hercegnő nagyon hiányzik a listából! A testileg kicsi és soványka, de lelkileg hatalmas és bővérű királykisasszony, akit folyton meg kell menteni a bajból (az Új reményben kétszer, A birodalom visszavágban is kétszer, és A Jedi visszatérben is kétszer!!!). Nincs még egy ilyen legendás nőalak a XX. századi sci-fi történetében, mint ő. Névleg a felkelők egyik vezetője, de a filmekben gyakorlatilag csak követi az eseményeket, igazából sehol sem "vezet", a férfiakra hagyva a nehéz melót, némi replikázás meg duzzogás után.
És persze kimaradt még Lando (a kártyás) és Boba Fett (a vérprofi fejvadász), meg Jabba (a röhögő őhájassága) és Wedge (aki minden csatát túlél).

megasün 2014.12.21. 21:15:24

Na és JarJar hol marad ? pl a folyton üvöltöző csubinál sokkal nagyobb karakter.

kkn 2014.12.22. 12:03:13

Az idekalauzoló cím az Indexről eléggé fals:"
A 10 legjobb Star Wars karakter
A Star Wars mindenkit szereti, és mindenki látta. Aki mást mond, az hazudik. "

Volt nejemet a házasságunk alatt egyszer sem tudtam rávenni, hogy megnézzük. Minden évben egyedül néztem újra a szériát. Mondjuk egyszer az ős első rész után megnéztem annak teljes uncutted verzióját is.
Sokan vannak, akik nem hajlandóak megnézni, mert baromira nem érdekli őket, és nem hazudnak. Csak ez egy rajongónak elképzelhetetlen,hogy valaki nem látta?Mert nem fogja fel, hogy vannak másmilyen emberek.Mint egy volt kollégám, aki kiverte a hisztit, hogy hogyan lehet cukrozva enni a paradicsomlevest, amikor azt sózva kell. Akkor vett vissza, amikor egy szakács elárulta neki, mindkettő van benne, azután ízlés dönt. Ő sem tudta elképzelni, hogy az ő ízlésén kívül van más is.

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2014.12.22. 12:41:20

@Viszlát és kösz a halakat: Amikor Yoda "még" pattogott a falakon, akkor "ződ vót" (éretlen), amikor Luke-kal találkozott, akkor "már" sárga lett (megérett közben)... És így már (éretten) minek pattogjon...?
süti beállítások módosítása