Movie Tank

The Walking Dead - 5X06

2014. november 18. - Sparrow

Na jól van, ez most már tényleg több a sokknál! Beismerem, Rick-elvonásban szenvedek. Az alkotók áttolják a fickót az elállatiasodás felé vezető út egy újabb fontos mérföldkövén, aztán 3, azaz három epizódon át megfosztanak minket tőle! Na nem baj, ha minden igaz, a következő részben már tényleg visszatér a vérszomjas seriff.

Addig Daryl és Carol szolgáltatnak érdekfeszítő perceket!

twd506.jpg

Igen, ebben az epizódban azt tudjuk meg, hogy mi történt az íjászmesterrel, és a könyörtelen amazonnal, miután a korábban Beth-et magával ragadó fehér keresztes autót megpillantották, és üldözőbe vették. A cselekmény szintjén nem történik túl sok érdekesség, hőseink keresnek, kutatnak, megölnek néhány zombit, majd találkoznak valakivel, aki számunkra már ismerős, de összességében nem túl pörgős a sztori áramlása. Azonban gondolati szinten izgalmas dolgok zajlanak. Daryl és Carol párbeszédei közhelyekből állnak. Olyan mondatokból, amelyek sok más kontextusban üresek, erőltetettek, fantáziátlanok lennének. Itt azonban van jelentésük. Mert egy hullaszaggal átitatott világban járunk, ahol az egyszerű bölcsességeknek, az egyszavas igazságoknak visszatér a létjogosultsága. A vontatott cselekményvezetés mellett utóbbi nagyrészt megfelelő ellensúlyt biztosít.

Fontos szál a hatodik részben a zombiapokalipszis következtében embertelenné váló világban harcoló túlélők jellemi átalakulása. Eme vonulat természetesen Carol karakterére fókuszára. Persze, ki másra, hiszen ez a nő valóban sok mindenen ment át a sorozat eleje óta, és bizony, nagyban megváltozott a személyisége. Ezt most ő maga is összefoglalja. Meg kell említenem, hogy a korábbi évadokban eléggé utáltam Carolt, de jelen szezonban ezidáig nincs vele komoly problémám. Már nem irritál, és ennek nagyon örülök! Daryl továbbra is a sorozat egyik, ha nem a legszimpatikusabb karaktere, és ezúttal egy kis mellékzöngében az ő férfivá válása kapcsán is okulhatunk.

Ez az epizód különösen a látvány terén nyűgözött le. Na, nem azokról a botrányosan gagyi füsteffektekről beszélek, hanem a környezetrajzokról. Lehengerlő, borzalmas hangulati töltetükkel együtt gyönyörű távolikat láthatunk a tragédia sújtotta városról. A kihalt utcák, üresen kongó épületek látványa zseniálisan nyomasztó. Kapunk egy ütős akciójelenetet is, amiben hőseink átmennek Jackassbe. Egyszerűen nem hittem el, hogy bevállalják, de megcsinálták! Nagyon badass, na!

Szóval nem volt ez egy nagy horderejű epizód, de azért hozott némi gondolati tartalmat, és jó pár lenyűgöző felvételt. 8/10. A végén pedig végre körvonalazódik, hogy miként fognak a kissé összekutyult szálak rendeződni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr146913825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.19. 12:24:11

most komolyan, kit érdekel rick?

Kicsit jobban belegondolva simán el tudom képzelni, hogy carol majd valahogy feláldozza az életét mondjuk bethért (akivel majd daryl összejöhet), mert ebben a részben nagyon azt építették, hogy hiába rick meg tyrese véleménye szerint egy érzéketlen állat lett még mindig helyén a szíve lelke.
süti beállítások módosítása