Movie Tank

The Walking Dead - 5X03

2014. október 28. - Sparrow

Az előző részben láthattuk, mennyire morbid kisugárzással bír Isten háza és szolgája a jóformán reménytelen zombiapokalipszis közepén, majd az epizód végén kaptunk egy ügyes csavarintást, ami után átértékeltük az évadról eddig kialakított képünket. Az új rész tovább fokozza a feszültséget, a drámát, és a vérengzést. És igen... legnagyobb örömünkre...

...ez megint az igazi The Walking Dead!

The-Walking-Dead-5x03.jpg

A kannibálok visszatértek. Kicsit gyanúsnak is tűnt, hogy az előző szezon második fele által előkészített, az évadzárásban robbantó konfliktust már rögtön az ötödik felvonás első részében lerendezték az alkotók. A második epizód végén kiderül, hogy ez csak a látszat volt. Jó húzás, ütős meglepetés.

A kiindulópont természetesen Bob tragédiája, aki az előző rész végén eléggé Sin City-s állapotba került, ahogy azt doggfather tökéletes meglátással jegyezte meg kommentben. Tehát van egy szereplőnk, akiért izgulhatunk, akit félthetünk, bár nem feltétlenül okos döntés az alkotók részéről, hogy az egyik legérdektelenebb figurát tolják a Kaszás árnyékába. Jobban tudtunk volna szorítani egy olyan karakterért, aki a korábbiak során már közelebb került hozzánk, mert bizony, Bob, nem egy túl fontos alakja a sorozatnak. Na, de a lényeg az, hogy a háttérdráma a megcsonkított fickó kálváriája által is működik az esetek többségében, és igen, generálódnak az érzelmek, és áthat bennünket a fájdalom. Meg a düh. Meg a bosszúvágy.

Ilyen embertelen helyzetekben van szükség egy Rick Grimes-re, aki jobb pillanataiban már szinte nem is emberre, hanem valamiféle vadállatra hajaz. Elfajult a fickó, maga mögött hagyta már a jó embert, aki egykor volt, és mi ennek igazán örülhetünk, hiszen egy ennyire kemény horror-drámába bizony, ilyen főhős kell! Rick néha már annyira naturálisan agresszív, hogy szinte félünk tőle. De a többiekre sem lehet panaszunk, hiszen a kannibálokkal való összecsapás (ami stílusosan a templomban zajlik) során hőseinken úrrá lesz az eszetlen bestialitás, és kapunk az arcunkba nem kevés brutalitást.

A készítők hagynak tíz percet a fennmaradó szálak elvarrására, és a következő epizódokban alakuló cselekményszálak elindítására. Még egy kicsit aggódhatunk Bobért, majd a csipet csapat kettészakad. Ezúttal azonban szándékosan válnak szét, Rick és még néhány emberke marad a templomnál, a Washington-projekt tagjai viszont robognak tovább, kiegészülve Glenn-nel és Maggie-vel (előrelépés, hogy Glenn-t az évad eddigi három része során csupán egyszer akartam lecsapni). Reméljük, hogy közös részek lesznek, és nem felváltva kell majd követnünk a két csapat viszontagságait!

Az epizód végén ütős zárójelenet gondoskodik arról, hogy 100%-os bizonyossággal üljünk le legközelebb is a The Walking Dead elé. 8,5/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr826837907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.28. 12:27:55

végre rick tököket növesztett, igaz kellett hozzá vagy 5 évad, de megtörtént.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.10.28. 14:49:00

@doggfather: Szerintem hiteltelen lett volna, ha az alapból becsületes és jóember Rick már így aprít az első egy-két évadban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.29. 12:44:10

@Sparrow: persze, nem is az első évadokra vártam, de már annyi szar történt vele, hogy legalább a 3. évadra változnia kellett volna.
süti beállítások módosítása