Movie Tank

A holló

2011. augusztus 02. - Sparrow

Sziasztok!

Ismét egy képregény adaptációt hoztam nektek ezúttal 1994 - ből, A hollót. És a francba már! Megint egy film, ami simán befért volna a Top10 Kedvenc képregényfilmem listába.

A holló feltámasztja halottaiból Eric Dravent ( Brandon Lee ), akinek ezáltal megadatik az alakalom, hogy bosszút álljon a bandán, akik egy éve, az ördög éjszakáján megölték őt és barátnőjét ( Sofia Shinas ). A vadászat el is kezdődik, miközben Eric egymás után sokkolja régi barátait visszatérésével. Segítségére van az egykor az ő gyilkosságuk ügyében nyomozó Albrecht őrmester ( Ernie Hudson ). Eric legnagyobb ellenségére Top Dollarban ( Michael Wincott ) talál. Végül Ericnek sikerül bebizonyítani, hogy akármilyen mocskos is a világ, ahol élünk, a szeretet ereje halhatatlan.

A holló egy képregénysorozatból készült, amit én nem ismerek. Magyarul, szinte biztos vagyok benne, hogy nem jelent meg. Majd utánanézek, mert a sztori nagyon érdekes, és egy igen furcsa mitológiai vonatkozással rendelkezik. Ugye ez a holló, aki minden évben egy erőszakos halált halt áldozatot visszahoz, hogy az bosszút állhasson. Nagyon okos húzás az alkotóktól, hogy nem akarják a néző szájába rágni az eredettörténetet, inkább úgy alakítják a cselekményt, hogy mi magunk rakjuk össze a kirakós darabkáit. Eric és Top Dollar végső csatáját nagyon egyszerűen, de mégis elképesztően hatásosan, és eredeti megoldással zárják le. A szövegkönyv fantasztikus.

Brandon Lee velőtrázóan hiteles alakítását csakis Heath Ledger Jokeréhez lehet hasonlítani. A két szerep között sajnos van egy másik, egy szomorúbb párhuzam is, amit gondolom, nem kell komolyabban kifejtenem. Lee remekel a főszerepben, az arcjátéka szenzációs. Michael Wincott is jól alakít, érződik, hogy élvezte, hogy a sátáni figura bőrébe bújhat.

A Sin Cityt is überelő sötét, már - már pokoli hangulat a film egyik legnagyobb pozitívuma. A központi város kialakítása tökéletes. Érezzük a félelmet, és tudjuk, hogy semmiképpen sem élnénk itt. A fényképezés sokat hozzátesz eme hatás egészéhez. A zenei aláfestéseket, betétdalokat csak és kizárólag a telitalálat fogalmával tudom illetni. Fantasztikus.

A holló egy maradandó műalkotás, amit mindenképpen látni kell.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr983119852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása