Movie Tank

Halálkeringő

2011. március 20. - Sparrow

Sziasztok!

Mostanság kevés emlékezetes magyar produkció születik, és ha készítenek is egy - egy jobb filmet, azok általában mind a vígjáték műfaját gazdagítják. Ezért nagyon megörül a magyar néző, ha egy - egy igényesebb hazai drámával vagy thrillerrel találkozik. A Halálkeringő Köves Krisztián Károly 2010 - es filmje, ami nagyon jól sikerült.

http://premierfilmek.freeblog.hu/files/2010/01/hal%C3%A1lkering%C5%91.petruss.pngA film teljes egészében egy párszobás lakásban játszódik. Főhősnőnk, Elza ( Dobó Kata ) rendőrnő, aki a terhesség kilencedik hónapjában jár. Ám a boldogság helyett a szomorúság, és talán egy kicsi depresszió lengi be mindennapjait. Bánatát alkoholba és kokainba fojtja. Férjével, Patrikkal ( Mészáros Béla ) sem a legjobb a viszonya. Közben körülötte legyeskedik az egyre nagyobb pályán játszó drogdíler, Patrik hajdani legjobb barátja, Alex ( Lengyel Tamás ). Harmincadik születésnapján betoppan tíz éve nem látott apja, a szintén rendőr Rusty ( Kern András ). Mindketten érzik, és látják a másikon, hogy valami nincs rendben, és kölcsönös, egymás utáni nyomozás veszi kezdetét a lakásban.

A film legnagyobb pozitívuma, a hihetetlenül nyomasztó, néha már - már depressziós hangulat. A szürke, sápadt színek sokat dobnak a hatáson. Mintha még a vörös rózsák is, amiket Rusty hoz a lányának, sokkal fakóbbak lennének, mint ahogy azt várnánk. Mintha egy egészen más világban, valami szellemsíkon játszódna a film. A történet önmagában nem egy nagy durranás, de az alkotóknak nagyon sok mindent sikerült kihozniuk belőle. A sztori kerül minden sablont, teljesen újat mutat, amit nagyon jó látni, főleg, hogy hazai produkcióról van szó.http://www.sorozatok-foruma.com/wp-content/uploads/2010/01/Halalkeringo2.jpg

A karakterek jól megvannak írva, a legszimpatikusabb közülük Rusty. Kern András hitelesen kelti életre a "kissé" elmeháborodott rendőrt. Mészáros Béla nem alakít túl jól, de mivel nem is szerepel sokat, ez elviselhető negatívum. Aki még szimpatikus volt, az az Alexet játszó Lengyel Tamás, bár ő csak a film végére toppan be, körülbelül az utolsó tíz percre. Dobó Kata játékában itt - ott akad kivetni való, de egyáltalán nem vészes. A párbeszédek jók, egy - egy erőltetett bölcsességtől eltekintve. A film vége pedig, hát... Elég megdöbbentő.

A Halálkeringő után újra bizakodó vagyok a magyar film terén. Remélem hamarosan több hasonlóan jó filmet produkál hazánk. És remélem Köves Krisztián Károlynak sikerül még sok filmet készítenie megdöbbentő, egyedi stílusában.

Köszönöm, hogy elolvastátok!

Sziasztok!      

A bejegyzés trackback címe:

https://movietank.blog.hu/api/trackback/id/tr272756079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása